Dommen har falt: 4 av 10 vil ha dette til jordbær
Varmen kom tidlig i år, og de norske jordbærene har inntatt butikkene tidligere enn ventet. Hva nordmenn nyter bærene sine med varierer, men det finnes én klar folkefavoritt, viser en ny undersøkelse av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Jordbær med fløte
Over dobbelt så mange foretrekker fløte til jordbær, enn iskrem og vaniljesaus. Det viser en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Hele 39 prosent av respondentene svarer at de foretrekker fløte. Til sammenligning svarer 16 prosent at de foretrekker vaniljesaus, mens 18 prosent foretrekker iskrem til bærene sine. Noen foretrekker også melk, pisket krem, kvarg/rømme, men svært få spiser jordbær uten noe tilbehør.
- At fløte er favoritt på norske jordbær er ingen overraskelse. Søte bær og frisk og fyldig fløte er en uslåelig kombinasjon, og noe av det beste vi kan nyte om sommeren. Norske meieriprodukter er råvarer av høy kvalitet og god smak, derfor egner de fleste meieriprodukter seg godt i kombinasjon med sommerens bær, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i MELK.
Én landsdel skiller seg ut
Det er en tilnærmet lik prosentandel kvinner og menn som svarer at de foretrekker fløte, men menn ligger litt over. Og særlig én landsdel strekker seg mer etter fløtekartongen enn andre, nemlig Nord-Norge.
I den nordlige delen av landet svarer nemlig hele 54 prosent at de vil ha fløte til jordbær. Til sammenligning opplyser 30 prosent i Oslo at fløte er favoritten, her er vaniljesaus nesten likestilt.
Undersøkelsen er gjennomført i uke 22, mai 2024. 1023 intervjuer.
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Jubeltall for melk: Beste kvartal på flere år1.11.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
3. kvartal av 2024 er det beste på flere år totalt sett for melkekategorien. Særlig tre faktorer spiller inn i den positive trenden, og helmelk er definitivt én av dem.
Dette visste du kanskje ikke om ost25.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn elsker ost, både på brødskiva, til middag og til kjeks. Faktisk er gulost blant meieriproduktene det selges mest av i norske butikker. Men vet du hvorfor noen oster har hull, hva det hvite belegget på gulosten er eller forskjellen på krem- og smøreost?
1 av 4 kvinner spiser denne hver uke22.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Havregrøt har blitt stadig mer trendy de siste årene, og det finnes uendelig av oppskrifter på ulike varianter. Grøten er spesielt populær blant kvinner, viser nye undersøkelser fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Osteoporosedagen: Kvinner trenger mer kalsium enn før18.10.2024 16:00:00 CEST | Pressemelding
Kvinner er en stor andel av de som rammes av beinskjørhet. Foruten genetikk, kan livsstil være en av årsakene til sykdommen. Å sørge for rikelig med fysisk aktivitet og nok kalsium, er blant de forebyggende grepene man selv kan ta.
5 gode grunner til å spise frokost10.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Andelen nordmenn som spiser frokost er fortsatt høy, og det er bra. Det er nemlig mange gode grunner til at det er smart å starte dagen med noe næringsrikt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom