13 millioner til inkludering av barn og unge i kulturliv
72 prosjekter mottar til sammen 13 millioner kroner fra tilskuddsordningen Inkludering i kulturliv. Målet er å styrke barn og unges muligheter for å delta på fellesarenaer innen kunst- og kulturaktiviteter.

– Jeg er glad for at regjeringen kan støtte opp under så mange gode prosjekter, som bidrar til at flere barn og unge blir inkludert. Vi har fulgt opp innspill til handlingsplanen «Alle inkludert», og åpnet opp for at det kan gis flerårige tilskudd fra ordningen. Jeg håper dette kan bidra til at flere barn og unge ikke bare blir invitert inn, men også finner varige fellesskap, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.
Kulturtanken har ansvar for tilskuddsordningen Inkludering i kulturliv . Det overordnede målet for ordningen er å gi barn og unge mulighet til å delta i felles kulturaktiviteter på tvers av blant annet kjønn, etnisitet, funksjonshindring, sosial- og økonomisk bakgrunn, bosted og livssyn.
I 2024 er ordningen på 13 millioner kroner.
Stor interesse
Det har vært stor interesse for tilskuddsordningen. Ved søknadsfristens utløp var det kommet inn 245 søknader, mot 185 i fjor.
Midlene for 2024 er fordelt på 72 tilskuddsmottakere over hele landet. Ved vurderingen av søknadene ble det lagt vekt på kvalitet og forventet måloppnåelse, at midlene ble fordelt mellom ulike aktiviteter, og med god geografisk spredning.
Blant prosjektene som mottar støtte finner vi blant annet etablering av fysiske møteplasser for dataspillkultur i Bergen, samisk teater i Troms, skeiv kunst, kirkesang i Agder, tilrettelegging i strykeorkester for barn og ungdom med funksjonshindringer, festivaler og tekstLab for unge i Oslo.
Alle med
– Alle skal ha mulighet til å oppleve og utforske kunst og kultur. Det bygger felleskap og forståelse. Denne ordningen er med på å åpne dører slik at flere kan delta, og mengden søknader viser hvor stort behovet er i hele landet, sier Matias Hilmar Iversen, direktør i Kulturtanken.
Oversikt over de 72 prosjektene som fikk tilskudd i 2024 (pdf)
Fakta om tilskuddsordningen «Inkludering i kulturliv»
- Kulturtanken forvalter tilskuddsordningen på vegne av Kulturdepartementet.
- Ordningen ble opprettet i 2020 og var da på fem millioner kroner. I 2024 tildeles det 13 millioner.
- Det overordnede målet med ordninger er å gi barn og unge mulighet til å delta i felles kulturaktiviteter på tvers av kjønn, etnisitet, funksjonsevne, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.
- Søkere må være registrert i frivillighetsregisteret.
Nøkkelord
Kontakter
Agnieszka J. BrynKommunikasjonsjef
Tel:922 15 646ajb@kulturtanken.noBilder


Lenker
Følg pressemeldinger fra Kulturtanken
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kulturtanken
Søk midler til inkluderende kulturaktiviteter for barn og unge25.2.2025 06:03:00 CET | Pressemelding
Søk tilskuddsordningen «Inkludering i kulturliv» innen 30. april.
Årets utlysinger til DKS-LAB for visuell kunst, arkitektur og design er åpne14.2.2025 14:47:45 CET | Pressemelding
Bli en del av den landsdekkende satsingen! Søknadsfristen er 14. mars.
Søk om midler til mangfold og medvirkning i kulturlivet21.1.2025 06:05:00 CET | Pressemelding
Henholdsvis 1 og 5 millioner skal fordeles på prosjekter som fremmer mangfold og medvirkning i barn og unges kulturtilbud, med mål om å gjøre kunst og kultur mer inkluderende for flere barn og unge. Søknadsfristen er 28. februar.
Disse får tilskudd til pilotmidler knyttet til «Krafttak for mangfold i kulturfrivilligheten»2.12.2024 13:54:16 CET | Pressemelding
12 prosjekter med stor overføringsverdi skal bidra til større inkludering for barn og unge i kulturlivet.
Disse får tilskudd til styrket medvirkning i kultur- og fritidsaktiviteter26.11.2024 06:02:00 CET | Pressemelding
Nordnorsk Design- og Arkitektursenter og Trøndelag fylkeskommune tildeles 500 000 kroner hver til utvikling av prosjekter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom