Medietilsynet

Medietilsynet skal utrede redaktørstyrte mediers økonomi

Del

Medietilsynet skal kartlegge økonomisk status og fremtidig utvikling for de redaktørstyrte mediene.

Utredningen skal blant annet se på nåværende og mulige fremtidige konsekvenser av at momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester ble fjernet i 2023. Medietilsynet har fått oppdraget fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

– Dette er et viktig utredningsoppdrag, som vi ser fram til å gå i gang med så snart som mulig. Vi jobber nå med nødvendige avgrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet. Hun opplyser videre at Medietilsynet kommer til å benytte ekstern bistand i forbindelse med oppdraget, siden dette er en omfattende utredning som må løses på kort tid. Rapporten skal være ferdig innen utgangen av året.

– Betydningen av redaktørstyrte medier som uavhengige og troverdige informasjonskilder er større enn noen gang, og da er det en forutsetning at disse mediene har gode rammevilkår. For oss blir det viktig å se helhetlig på disse problemstillingene, og få belyst både status og fremtidige scenarier når det gjelder økonomiske forutsetninger for de redaktørstyrte mediene, sier Velsand.

Nøkkelord

Kontakter

Om Medietilsynet

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Medietilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye