Medietilsynet

Lokale podkaster får mediestøtte for første gang

Del

Strømmetjenester får for første gang en del av potten når Medietilsynet fordeler støtte til lokale lyd- og bildemedier.

Kvinnelig radioprogramleder sitter ved pult med miksebord, mikrofon og pc

Podkasttilbydere og tilbydere av ikke-direktesendte bildeprogram rettet mot et lokalt publikum får støtte til programproduksjon for første gang i år. Dette skjer bare uker etter at Kultur- og likestillingsdepartementet vedtok endringer i forskrift om tilskudd til lokale lyd- og bildemedier, og åpnet opp for at slike virksomheter kan få støtte fra ordningen..  

– Stadig flere hører podkast og ser tv på tidspunkt de selv ønsker. Derfor er det naturlig at aktører som tilbyr slike tilbud til et lokalt publikum, også kan søke støtte fra denne mediestøtteordningen. Slike lokale programtilbydere kan bidra til det lokale mediemangfoldet, særlig med tanke på å treffe unge målgrupper, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Fortsatt mye støtte til digitalisering

Medietilsynet har denne gangen fordelt 23 millioner kroner til 110 virksomheter gjennom ordningen for tilskudd til lokale lyd- og bildemedier. Om lag halvparten av støtten går til å digitalisere lokalradio.  

– Lokalradio har svak økonomi og overgangen til digitale sendinger er krevende for aktører med små ressurser. Støtten er derfor viktig for at lokalradioene skal lykkes med den digitale overgangen, sier Velsand.

62 programproduksjoner får tilskudd

62 programproduksjoner får til sammen vel seks millioner kroner i støtte i år. Av disse produksjonene er 43 radio- og 15 tv-program mens fire er podkaster.  

Blant programproduksjonene som får støtte, er en programserie i Radio America Latina, der publikum blir kjent med historien til lokale personer som har kommet til Norge som flyktninger. Tv-prosjektet «Haldenvassdraget – næring og fritid i alle år» fra TV-Østfold, som tar for seg historien og ulike temaer knyttet til vassdraget, og avisa VårtOslos podkastserie «Oslobygda», som skal handle om den viktigste eller mest interessante ukentlige nyheten i hovedstaden, får også støtte.

Økt støtte til minoritetstilbud

Lokalradio for etniske og språklige minoritetsgrupper og nasjonale bransjeorganisasjoner får også driftsstøtte gjennom ordningen. Støtten til minoritetsradioer er økt, og slike virksomheter kan nå få inntil 200 000 kroner hver i driftsstøtte. Tre lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper får makstilskudd. 

Det kom 441 søknader om støtte på til sammen 60 millioner kroner i år. 

Oversikt over alle støttemottakere finner du her

Les mer om støtteordningen her.

Nøkkelord

Kontakter

Om Medietilsynet

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Medietilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye