Nye Veier

Børseth på «utlån» til OECD

Del

Nye Veiers direktør for kontrakt og marked, Bjørn Børseth, fratrer stillingen sin og «lånes ut» til OECD i ett år.

Nye Veiers direktør for kontrakt og marked, Bjørn Børseth, fratrer stillingen sin og «lånes ut» til OECD i ett år.
Nye Veiers direktør for kontrakt og marked, Bjørn Børseth, fratrer stillingen sin og «lånes ut» til OECD i ett år.

- Dette illustrerer godt det gode samarbeidet Nye Veier har fått med OECD. Utlån av Bjørn Børseth skal bidra til å utveksle arbeidsmetoder og fremme informasjonsdeling på tvers, sier administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier.

Børseth fratrer altså stillingen som ansvarlig for kontrakt og marked, en posisjon han har hatt siden Nye Veier ble etablert og startet opp i januar 2016. Stilingen blir midlertidig besatt av Rita Charlotte Lid, som i dag er leder for Nye veiers juridiske team.

Bjørn Børseth skal hospitere hos OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) ved deres hovedkontor i Paris fra 1. september til utgangen av august neste år. Da skal han etter planen returnere til Nye Veier og en stilling som strategisk rådgiver.

Ved OECD blir Børseth seniorrådgiver for OECDs avdeling for infrastruktur og offentlige anskaffelser, og blant mange oppgaver blir forskning, økonomisk analyse, formidling, representasjon, koordinere landprosjekter og være med i tverrfaglige team av eksperter.

- Det kommer til å handle en god del om bærekraft og strategier for å etablere innovative anskaffelser. Jeg gleder meg til å få jobbe i en stor og kompetent organisasjon som jeg kjenner godt til etter Nye Veiers samarbeid med OECD. De har blant annet analysert en del av våre arbeidsmetoder, og vi har utvekslet informasjon over en tid, sier Børseth.

Børseth har markert seg som en tydelig talsmann for Nye Veier når det gjelder anskaffelser og kontrakter. Han har stått i front for selskapets innovasjoner innenfor disse fagfeltene, og vært en talsmann for å bruke innkjøpsmakten for å effektivisere og fornye veisektoren.

- Vi mister en markant og kompetent leder, men mener det er verdifullt å samhandle med organisasjoner som OECD. Tilbake får vi ganske sikkert en versjon av Bjørn med enda flere nye ideer og relevant kunnskap, sier Anette Aanesland.

Kontakter

Bjørn BørsethDirektør for kontrakt og marked

Tel:975 01 310

Bilder

Administrerende direktør
Administrerende direktør
Last ned bilde

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye