Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Over 200 forskere fra mer enn 30 land er samlet i Bergen

Del

Forskere og ostespesialister fra hele verden har denne uken tatt turen til Bergen. Hensikten er å dele den nyeste forskningen og innovasjoner innen osteteknologi, melkekvalitet, ernæring og bærekraft.

Ida Berg Hauge ønsket over 200 forskere fra hele verden velkommen til ostesymposium.
Ida Berg Hauge ønsket over 200 forskere fra hele verden velkommen til ostesymposium. Fotova/Veronika Stuksrud

Tirsdag 4. juni ble en fullsatt konferansesal på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen ønsket velkommen til et tre dager langt ostesymposium. IDF Cheese Science & Technology Symposium 2024 arrangeres av International Dairy Federation (IDF) i Norge, med aktiv deltagelse fra NMBU, TINE og Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.

Symposiet byr på det aller siste innen forskning rundt blant annet osteteknologi og melkekvalitet, for å nevne noe.

Over et titalls forelesere inntok scenen tirsdag. Blant dem var IDFs egen president Piercristiano Brazzale, som berettet hvordan hans eget familieselskap Brazzale, som for øvrig er Italias eldste meieriselskap, jobber med bærekraft. Også Norge var representert på talerlisten tirsdag, da en av verdens fremste i sitt felt, førsteamanuensis Davide Porcellato fra NMBU, holdt foredrag om sammenhengen mellom den mikrobiologiske kvaliteten til melken og sluttkvaliteten på osten. 

Leder for organisasjonskomiteen Ida Berg Hauge er storfornøyd etter symposiets første dag.

- Her har det vært masse fornøyde ostefolk som synes symposiet så langt lever opp til forventningene. Det er åtte år siden det ble fysisk gjennomført et tilsvarende ostesymposium, og det virker som at folk setter pris på å møtes. Nivået på foredragsholderne er høyt og det har blitt presentert forskning på alt fra bærekraftig osteproduksjon til mikrobiotika, modning av oster og bruk av syrekulturer. Vi har lagt vekt på å få tak i mange unge forskere som vil forme osteforskningen i fremtiden, og det er imponerende høyt faglig nivå, sier Ida Berg Hauge.

Også utstillere og sponsorer har fått mye besøk første dag.  

Det har blitt servert alt fra smøreostene til Kavli til brunostvafler og Jarlsberg fra TINE, men de fleste utstillerne representerer den store industrien som leverer utstyr til meieriindustrien. Også mange utenlandske selskaper er representert. Hovedsponsor er Milkground, Kinas største osteprodusent, som stiller med mange spennende innovasjoner.

Kontakter

Bilder

Ida Berg Hauge ønsket over 200 forskere fra hele verden velkommen til ostesymposium.
Ida Berg Hauge ønsket over 200 forskere fra hele verden velkommen til ostesymposium.
Last ned bilde
220 delegater fra 30 land er samlet på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen.
220 delegater fra 30 land er samlet på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen.
Last ned bilde
Landbruks- og matminister Geir Pollestad snakket over video.
Landbruks- og matminister Geir Pollestad snakket over video.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye