Over 200 forskere fra mer enn 30 land er samlet i Bergen
Forskere og ostespesialister fra hele verden har denne uken tatt turen til Bergen. Hensikten er å dele den nyeste forskningen og innovasjoner innen osteteknologi, melkekvalitet, ernæring og bærekraft.
![Ida Berg Hauge ønsket over 200 forskere fra hele verden velkommen til ostesymposium.](/data/images/public/90026/18127854/bfd4f61c-2a4f-4765-a30e-8c3b7e48e704-w_720.jpg)
Tirsdag 4. juni ble en fullsatt konferansesal på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen ønsket velkommen til et tre dager langt ostesymposium. IDF Cheese Science & Technology Symposium 2024 arrangeres av International Dairy Federation (IDF) i Norge, med aktiv deltagelse fra NMBU, TINE og Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.
Symposiet byr på det aller siste innen forskning rundt blant annet osteteknologi og melkekvalitet, for å nevne noe.
Over et titalls forelesere inntok scenen tirsdag. Blant dem var IDFs egen president Piercristiano Brazzale, som berettet hvordan hans eget familieselskap Brazzale, som for øvrig er Italias eldste meieriselskap, jobber med bærekraft. Også Norge var representert på talerlisten tirsdag, da en av verdens fremste i sitt felt, førsteamanuensis Davide Porcellato fra NMBU, holdt foredrag om sammenhengen mellom den mikrobiologiske kvaliteten til melken og sluttkvaliteten på osten.
Leder for organisasjonskomiteen Ida Berg Hauge er storfornøyd etter symposiets første dag.
- Her har det vært masse fornøyde ostefolk som synes symposiet så langt lever opp til forventningene. Det er åtte år siden det ble fysisk gjennomført et tilsvarende ostesymposium, og det virker som at folk setter pris på å møtes. Nivået på foredragsholderne er høyt og det har blitt presentert forskning på alt fra bærekraftig osteproduksjon til mikrobiotika, modning av oster og bruk av syrekulturer. Vi har lagt vekt på å få tak i mange unge forskere som vil forme osteforskningen i fremtiden, og det er imponerende høyt faglig nivå, sier Ida Berg Hauge.
Også utstillere og sponsorer har fått mye besøk første dag.
Det har blitt servert alt fra smøreostene til Kavli til brunostvafler og Jarlsberg fra TINE, men de fleste utstillerne representerer den store industrien som leverer utstyr til meieriindustrien. Også mange utenlandske selskaper er representert. Hovedsponsor er Milkground, Kinas største osteprodusent, som stiller med mange spennende innovasjoner.
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noIda Berg HaugeDirektør
Tel:915 78 410ida@melk.noBilder
![Ida Berg Hauge ønsket over 200 forskere fra hele verden velkommen til ostesymposium.](/data/images/public/90026/18127854/bfd4f61c-2a4f-4765-a30e-8c3b7e48e704-w_240.jpg)
![220 delegater fra 30 land er samlet på Radisson Blu Royal Hotel i Bergen.](/data/images/public/90026/18127854/58781031-8924-4a2c-a404-a6d01cc79fcb-w_240.jpg)
![Landbruks- og matminister Geir Pollestad snakket over video.](/data/images/public/90026/18127854/ab4076ff-3158-4692-aeaa-ad5ad4d22aca-w_240.jpg)
Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
![](/data/images/public/90026/18127854/570e5566-0019-49c1-b53c-7dd9bd18eb43-w_780.png)
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Dommen har falt: 4 av 10 vil ha dette til jordbær11.6.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Varmen kom tidlig i år, og de norske jordbærene har inntatt butikkene tidligere enn ventet. Hva nordmenn nyter bærene sine med varierer, men det finnes én klar folkefavoritt, viser en ny undersøkelse av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Færre heller ut melk etter at merkeordning ble innført5.6.2024 10:56:37 CEST | Pressemelding
Langt færre nordmenn heller ut melk nå enn for syv år siden. Antall husstander som aldri heller ut melk har doblet seg siden 2017, viser en landsrepresentativ undersøkelse fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Dét er godt nytt på verdens miljødag 5. juni.
Skål for verdens melkedag!30.5.2024 12:51:40 CEST | Pressemelding
Lørdag 1. juni feirer vi verdens melkedag, som ble etablert av FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) i 2001. Markeringen er en hyllest til melkens allsidighet, som gir oss næringsrike matvarer som drikkemelk, ost, brunost og yoghurt.
IDF Cheese Science and Technology Symposium 2024 inntar Bergen!29.5.2024 12:19:42 CEST | Pressemelding
4. – 6. juni samles om lag 200 forskere og ostespesialister fra hele verden i Bergen, for å dele siste nytt om forskning og fremtiden innen osteteknologi og melkekvalitet, bærekraft og innovasjon.
Velg Braut Haalands superdrikk neste treningsøkt!13.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemelding
Ønsker du å yte bra på trening nå som sommeren nærmer seg med stormskritt? Erling Braut Haalands «magiske drikk» kan være vel så bra som proteinpulver.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom