Politihøgskolen

Konsekvenser av streiken ved Politihøgskolen

Del

53 ansatte ved Politihøgskolen er foreløpig i streik. I tillegg påvirkes virksomheten av at ansatte i etaten som er tatt ut i streik har oppgaver inn mot våre eksamener.

53 ansatte ved Politihøgskolen er så langt tatt ut i streik.
53 ansatte ved Politihøgskolen er så langt tatt ut i streik. Politihøgskolen

Konsekvensene er så langt som følger:

  • Per tirsdag 04.06. har 44 avgangsstudenter i Oslo fått utsatt en muntlig eksamen. Dette kan bety at de vil mangle vitnemål ved semesterslutt. Disse studentene vil kunne legge frem karakterutskrift og en bekreftelse fra Politihøgskolen på at de, på grunn av streiken, enten ikke har fått tatt en eksamen, eller ikke har fått sensur på en skriftlig eksamen. Rektor Nina Skarpenes har i et brev til politidistrikt og særorgan forklart situasjonen og henstilt til at karakterutskrift sammen med denne bekreftelsen legges til grunn for ansettelse.
  • 34 førsteårsstudenter i Stavern har fått utsatt en eksamen. Disse studentene vil kunne starte praksisstudier i andre studieår
  • Opptaket til neste års politiutdanning går foreløpig som planlagt
  • Avslutningsseremonien for årets avgangsstudenter vil inntil videre foregå som planlagt
  • Ved avdeling for etter- og videreutdanning har to studier blitt utsatt: Konflikthåndtering i et mangfoldig samfunn og Instruktørutdanning i utrykningskjøring

Ved en ytterligere opptrapping av streiken kan konsekvensene bli mer omfattende.

Studenter som får sin eksamen utsatt, varsles av skolen på SMS og e-post. I tillegg har Politihøgskolen laget en side med informasjon om streiken som oppdateres fortløpende: https://www.politihogskolen.no/streik/

Høgskolen kan nå ikke svare helt konkret på når studenter vil få mulighet for sensur og gjennomføring av eksamener som må vente. Det avhenger av streikens varighet, og praktiske forhold rundt ferieavvikling inn mot sommeren. Politihøgskolen vil arbeide for at det som nå utsettes kan gjennomføres så raskt som mulig, fortrinnsvis i løpet av juni forutsatt at streiken da er over.  

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Bilder

53 ansatte ved Politihøgskolen er så langt tatt ut i streik.
53 ansatte ved Politihøgskolen er så langt tatt ut i streik.
Last ned bilde

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye