Konsekvenser av streiken ved Politihøgskolen
53 ansatte ved Politihøgskolen er foreløpig i streik. I tillegg påvirkes virksomheten av at ansatte i etaten som er tatt ut i streik har oppgaver inn mot våre eksamener.
Konsekvensene er så langt som følger:
- Per tirsdag 04.06. har 44 avgangsstudenter i Oslo fått utsatt en muntlig eksamen. Dette kan bety at de vil mangle vitnemål ved semesterslutt. Disse studentene vil kunne legge frem karakterutskrift og en bekreftelse fra Politihøgskolen på at de, på grunn av streiken, enten ikke har fått tatt en eksamen, eller ikke har fått sensur på en skriftlig eksamen. Rektor Nina Skarpenes har i et brev til politidistrikt og særorgan forklart situasjonen og henstilt til at karakterutskrift sammen med denne bekreftelsen legges til grunn for ansettelse.
- 34 førsteårsstudenter i Stavern har fått utsatt en eksamen. Disse studentene vil kunne starte praksisstudier i andre studieår
- Opptaket til neste års politiutdanning går foreløpig som planlagt
- Avslutningsseremonien for årets avgangsstudenter vil inntil videre foregå som planlagt
- Ved avdeling for etter- og videreutdanning har to studier blitt utsatt: Konflikthåndtering i et mangfoldig samfunn og Instruktørutdanning i utrykningskjøring
Ved en ytterligere opptrapping av streiken kan konsekvensene bli mer omfattende.
Studenter som får sin eksamen utsatt, varsles av skolen på SMS og e-post. I tillegg har Politihøgskolen laget en side med informasjon om streiken som oppdateres fortløpende: https://www.politihogskolen.no/streik/
Høgskolen kan nå ikke svare helt konkret på når studenter vil få mulighet for sensur og gjennomføring av eksamener som må vente. Det avhenger av streikens varighet, og praktiske forhold rundt ferieavvikling inn mot sommeren. Politihøgskolen vil arbeide for at det som nå utsettes kan gjennomføres så raskt som mulig, fortrinnsvis i løpet av juni forutsatt at streiken da er over.
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder
Om oss
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Politihøgskolen blir medlem i europeisk anti-cyberkriminalitetsforening (EACTDA)8.8.2024 14:31:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen ble nylig medlem av EACTDA, European Anti-Cybercrime Technology Development Association.
Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen25.7.2024 11:01:23 CEST | Pressemelding
Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. I år gikk poenggrensene for opptak ned.
Politistudentene får eksamen og sensur12.6.2024 10:03:36 CEST | Pressemelding
Etter at streiken ble avsluttet har Politihøgskolen nå følgende oppsummering hva angår studenter og konsekvenser.
Nye utdanninger for politiledere18.4.2024 13:26:31 CEST | Pressemelding
Alle Politihøgskolens lederutdanninger er revidert og oppgradert. Disse trer i kraft fra høsten 2024 – og inn i 2025. Dette betyr nye muligheter, både for søkere, studenter og høgskolen. En ny helhetlig modell kan gi et mer dynamisk og målrettet utdanningstilbud.
Studenter fikk delta i fullskala øvelse19.3.2024 15:18:58 CET | Pressemelding
I uke 10 var 16 deltakere på ett av Politihøgskolens samvirkestudier samlet i Stavern. Studentene fikk også være med på en dags fullskala øvelse i Oslofjordtunnelen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom