WorldSkills Norway

Eivind Andre Wetting (22) fra Skien skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Eivind André Wetting (22) fra Skien er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i Bilskadefaget under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024. Han jobber til daglig hos Alfie Bilskade AS.

Eivind André Wetting (22) fra Skien er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i Bilskadefaget under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024.
Eivind André Wetting (22) fra Skien er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i Bilskadefaget under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024. WorldSkills Norway

– Hvor jobber du i dag?

Jeg jobber på et bilskadeverksted i Skien som heter Alfie Bilskade. Det er et mindre bilskadeverksted hvor vi har fokus på kvalitet og å holde orden på verkstedet. Det som gjør mine arbeidsoppgaver interessante er at de er varierte; selv om prosessene er like, er det aldri to like skader.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Det som inspirerte meg var nok min pappa. Han har også vært bilskadereparatør og har vært lærer på videregående skole i akkurat det faget. Jeg var ofte med ham ut på skolen på kveldene og i helgene, og det var nok der jeg så mulighetene i faget.

– Hvordan føles det å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2024?

Det er stort å få representere Norge i en så stor konkurranse. Det har gitt meg en stor mestringsfølelse, og jeg føler at jeg kommer til å vokse både yrkesmessig og personlig.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-VM 2024?

Mye av treningen min vil foregå i arbeidstid. Jeg vil ha fokus på vurderingskriteriene på de jobbene jeg utfører i hverdagen.

Les mer om Eivind André Wetting på hans profilside på worldskills.no

Trening og mentale forberedelser

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. I tillegg gjennomføres det 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, treningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eivind André Wetting
Eivind André Wetting
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye