Av-og-til

Nedgang i alkoholsalget i første kvartal

Del

Men fremdeles høyt over første kvartal 2019. – Vi er ikke tilbake til normalen før korona-pandemien, understreker alkovettorganisasjonen Av-og-til.  

LANGT FRA NORMALEN: Det selges mer alkohol i Norge enn før pandemien, viser ferske tall fra SSB. – Vi er langt fra normalen før korona-pandemien, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til.
LANGT FRA NORMALEN: Det selges mer alkohol i Norge enn før pandemien, viser ferske tall fra SSB. – Vi er langt fra normalen før korona-pandemien, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. Thomas Brun, NTB Kommunikasjon

Nye tall på omsetning av alkohol ble offentliggjort av SSB i dag. Tallene viser en nedgang på fem prosent i antall liter ren alkohol per innbygger fra første kvartal 2023 sammenliknet med første kvartal 2024. 
 
– Vi synes det er bra nedgangen i omsetningen av alkohol fortsetter, men vi er fremdeles langt fra før pandemi-normalen, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. 
 
2024-tallene er nemlig hele seks prosent høyere enn første kvartal 2019, før korona-pandemien. Da alkoholsalget økte drastisk under pandemien, ble det forklart med stengte grenser og nedgang i grensehandel og taxfree. 
 
– Nå er det på tide å se nærmere på omsetningen i Norge, som fremdeles ligger såpass mye høyere så mange år etter pandemien, avslutter Kaski.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Av-og-til er en alkovettorganisasjon. Vi setter fokus på situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko eller kan være til ulempe for andre. Av-og-til vil bidra til å redusere de negative følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle.

Følg pressemeldinger fra Av-og-til

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Av-og-til på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Av-og-til

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye