Stortinget

Estlands parlamentspresident på offisielt besøk til Oslo og Bodø

Del

Den estiske parlamentspresidenten, Lauri Hussar, kommer på offisielt besøk til Oslo og Bodø fra 6. til 8. juni. Stortingspresident Masud Gharahkhani tar imot Hussar på Løvebakken torsdag 6. juni.

Parlamentspresident Lauri Hussar, kommer på offisielt besøk til Oslo og Bodø 6.-8. juni
Parlamentspresident Lauri Hussar, kommer på offisielt besøk til Oslo og Bodø 6.-8. juni Foto: Riigikogu (Estlands parlament)/ Erik Peinar

− I en urolig tid med demokratisk tilbakegang er tett kontakt med våre naboland ekstra viktig. Vi står opp for demokratiske verdier, og sammen om den sterke støtten til Ukrainas forsvarskamp. Jeg ser frem til gode samtaler om viktige temaer med min estiske kollega, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Viktige partnere
Estland og Norge er nære partnere i det nordisk-baltiske samarbeidet (NB8), en viktig møteplass for politikerne i Stortinget og Riigikogu, Estlands parlament. Både mellom utenriks- og forsvarskomitéene, og i flere av parlamentarikerforsamlingene, samarbeides det tett.

Bodø 2024 og Norsk luftfartsmuseum
Visepresident Svein Harberg og Lauri Hussar med delegasjon reiser til Bodø fredag 7. juni.

− Jeg ser fram til å besøke Bodø sammen med den estiske parlamentspresidenten. Bodø og Tartu i Estland er begge europeiske kulturhovedsteder i 2024, og vi skal oppleve mange gode eksempler på samarbeidsprosjekter mellom våre to land. Blant annet skal vi få se en utstilling om våre felles minner fra den kalde krigen. Dette er en høyst aktuell utstilling i lys av dagens situasjon og vår felles nabos brutale angrepskrig på Ukraina, sier Harberg.

I Bodø vil Harberg og Hussar bli tatt imot av ordfører Odd Emil Ingebrigtsen (H). Under oppholdet skal de to møte Bodø 2024 og besøke Forsvarets operative hovedkvarter, Norsk luftfartsmuseum og Nordland kultursenter.

Fotomuligheter Stortinget 6. juni:

11:30:                 Ankomst Løvebakken

11:35:                 Kort omvisning

11:45:                 Oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor   

12:10:                 Signering av gjestebok og foto foran flaggene

Program i Bodø 7. juni:
10.30:                Møte med ordfører, Odd Emil Ingebrigtsen, og nestleder i Fylkesrådet, Marianne Dobak Kvensjø, i Bodø rådhus

11.00:                Åpne utstilling av estiske bøker, Stormen bibliotek

13.30:                Forsvarets operative hovedkvarter

16.00- 17.30     Besøk på Norsk luftfartsmuseum
                            Møte med Bodø-2024

17.40:                Nordland kultursenter

Akkreditering til offisielt besøk på Stortinget:
Journalister og fotografer som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje bes akkreditere seg til presse@stortinget.no innen onsdag 5. juni klokken 13. Seneste oppmøte på Løvebakken torsdag 6. juni klokken 11:00.

Kontakt:
Programmet på Stortinget:
Stortingets pressevakt
Tlf. 920 10 681. (Vennligst ring, ikke send sms.)
E-post: presse@stortinget.no 

Kontakter

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye