WorldSkills Norway

Ruben Hagevik Åsheim (22) fra Bergen skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Ruben Hagevik Åsheim (22) fra Åsane, Bergen, og bosatt i Hundvin, Vestland, er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i Telekommunikasjonsfaget under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike 10.-15. september 2024. Han jobber til daglig hos Bravida.

Ruben Hagevik Åsheim
Ruben Hagevik Åsheim WorldSkills Norway

– Hvor jobber du i dag?

Jeg jobber for Bravida, en ledende leverandør av elektro- og VVS-installasjoner i Norden. Jeg jobber på service og har veldig variert arbeid med installasjoner som inkluderer ANPR-kameraer, styringssystemer, OCR-anlegg, ladestasjoner, fiberinstallasjoner og en del feilsøking. Arbeidsstedet mitt varierer avhengig av prosjektene jeg jobber med. Dette kan være alt fra byggeplasser, industrielle anlegg til kontorbygg og offentlige rom. Det varierte arbeidet gjør hver dag unik og spennende. Å kunne bidra til å løse komplekse problemer og sikre at installasjoner fungerer optimalt gir meg en følelse av prestasjon og tilfredshet i jobben min.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Alt i alt var det kombinasjonen av min interesse for teknologi og fascinasjon for elektro som til slutt ledet meg til å velge elektrofaget som mitt yrkesfag.

– Hvordan føles det å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2024?

Det er en utrolig ære å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2024. Å få muligheten til å representere Norge på en så stor internasjonal arena er virkelig surrealistisk for meg. Jeg er utrolig stolt over å kunne bære Norges flagg og konkurrere blant de beste i verden innen mitt fagfelt.

– Hvilke forventninger har du til din egen innsats under Yrkes-VM 2024?

Mitt hovedmål er å prestere på mitt aller beste og representere Norge på en verdig måte. Jeg ønsker å vise frem mine ferdigheter, kunnskaper og lidenskap for faget på en måte som inspirerer andre og setter et positivt lys på norsk yrkesutdanning.

– Hvordan forbereder du deg til Yrkes-VM 2024?

Forberedelsene mine innebærer en kombinasjon av hardt arbeid, disiplin og dedikasjon, samt å være åpen for læring og kontinuerlig forbedring. Jeg er fast bestemt på å gi mitt beste under Yrkes-VM 2024, og jeg er klar til å møte utfordringene som kommer. Jeg fokuserer på å finpusse mine ferdigheter og bli raskere i ulike arbeidsoppgaver. Dette inkluderer praktisk trening på oppgaver og scenarioer som kan dukke opp under konkurransen. Jeg gjennomfører tilsvarende økter for å etterligne den virkelige konkurransesituasjonen så godt som mulig.

Les mer om Ruben på hans profilside på worldskills.no

Trening og mentale forberedelser

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. I tillegg gjennomføres det 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, treningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ruben Hagevik Åsheim
Ruben Hagevik Åsheim
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye