WorldSkills Norway

2 unge fagarbeidere fra Stavanger skal til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Hanna Korvald (19) og Simen Totland Bergsholm (19) fra Stavanger er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i henholdsvis kokkefag og Bilfag - lette kjøretøy under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september.

Simen Totland Bergsholm (19) skal konkurrere i Bilfag - Lette kjøretøy mens Hanna Korvald (19) skal konkurrere i kokkefaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september.
Simen Totland Bergsholm (19) skal konkurrere i Bilfag - Lette kjøretøy mens Hanna Korvald (19) skal konkurrere i kokkefaget under Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september. WorldSkills Norway

Hanna Korvald (19) fra Stavanger svarer følgende på spørsmål om hva som inspirerte henne til å velge kokk som yrke:

– Jeg har alltid hatt en tilknytning til matlaging og restauranter, så det har lenge føltes naturlig at det var den yrkesveien jeg skulle gå. Etter å ha startet på videregående og vært utplassert i bedrift, bekreftet dette at det var riktig valg av karriere.

Hun gleder seg veldig til å få lov til å være en del av det norske Yrkeslandslaget 2024.

Simen Totland Bergsholm (19) fra Stavanger gir følgende begrunnelse for at han valgte bilfag som sitt yrkesfag:

– Jeg har alltid hatt en fascinasjon for alt som har en motor eller er mekanisk. Mye kommer nok fra min far som har hatt samme interesse for bil som meg og tvillingbroren min. Det å få jobbe med noe som også er en så stor hobby gjør at dagene blir kjekke og lærerike.

Han sier at han er stolt over å kunne representere Norge under Yrkes-VM 2024, og gleder seg til å bli kjent med de andre utøverne på det norske Yrkeslandslaget.

Trening og mentale forberedelser

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. De er også med på 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, treningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er verdens største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Simen Totland Bergsholm
Simen Totland Bergsholm
Last ned bilde
Hanna Korvald
Hanna
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye