NRK

Mesternes mester er i gang i Kristiansand

Del

NRK-programmet Mesternes mester blir igjen innspilt på Sørlandet. Ti tidligere toppidrettsutøvere er nå på plass i Kristiansand for opptakene til den nye sesongen.

Deltakerne i sesong 16 av Mesternes mester er på plass i Kristiansand. Lengst til venstre programleder Aksel Lund Svindal. Bak fra venstre: Johanne Killi, Kai Robin Havnaa, Simen Agdestein, Erlend Mamelund, Gyda Bloch Thorsen. Foran fra venstre: Kristin Harila, Fatima Pinto, Tobias Becs, Hedda Berntsen og Tarik Elyounoussi.
Deltakerne i sesong 16 av Mesternes mester er på plass i Kristiansand. Lengst til venstre programleder Aksel Lund Svindal. Bak fra venstre: Johanne Killi, Kai Robin Havnaa, Simen Agdestein, Erlend Mamelund, Gyda Bloch Thorsen. Foran fra venstre: Kristin Harila, Fatima Pinto, Tobias Becs, Hedda Berntsen og Tarik Elyounoussi. Tonje Jakobsen, Nordisk Banijay/NRK Nordisk Banijay/NRK

Innspillingen av den 16. sesongen av Mesternes mester startet på festningen midt i Kristiansand i strålende sol søndag ettermiddag.

Aksel Lund Svindal spilte inn sin første sesong som programleder nettopp i Kristiansand og Lillesand for tre år siden. Nå er han glad for at produksjonen er tilbake i sørlandsbyen.

– Vi hadde et flott samarbeid med Kristiansand sist og er klare for å gjenta suksessen, sier Aksel Lund Svindal. – Området byr både på sjarmerende bymiljøer, vakre kystlandskap og trivelige folk. Og så håper vi at været spiller på lag slik som sist, sier den tidligere toppalpinisten, som selv vant sesong 12 av det populære NRK-programmet.

Sesong 16 av Mesternes mester får premiere på NRK på nyåret 2025.

Kul miks av deltakere

Aksel Lund Svindal er også svært fornøyd med gjengen som skal kjempe om den gjeve pokalen de kommende ukene. Deltakerne er fra 26 til 57 år og representerer sjakk, fjellklatring, boksing og selskapsdans i tillegg til ulike ski- og ballidretter.

– Det er en skikkelig kul miks av deltakere, både med tanke på bakgrunn, alder og idretter. Det er et par stykker jeg er veldig spent på selv. Her tror jeg vi kan få oss noen ordentlige overraskelser, sier Svindal.

Deltakerne i Mesternes mester 2025 er (se mer informasjon om dem lenger ned i artikkelen):

 • Simen Agdestein (56), fotball/sjakk
 • Tobias Becs (32), freestyle-fotball
 • Hedda Berntsen (47), telemarkkjøring/alpint/skicross
 • Tarik Elyounoussi (36), fotball
 • Kristin Harila (38), fjellklatring
 • Kai Robin Havnaa (35), boksing
 • Johanne Killi (26), freeski
 • Erlend Mamelund (39), håndball
 • Fatima Pinto (45), thaiboksing
 • Gyda Bloch Thorsen (43), selskapsdans

Femte gang i Norge

Konkurransene vil foregå på ulike lokasjoner i og rundt Kristiansand. For å unngå oppmerksomhet rundt opptakene, blir det inntil videre ikke delt detaljer om hvor innspillingen vil foregå.

Dette blir femte år på rad at Mesternes mester spilles inn i Norge. Foregående innspillingssteder her hjemme har vært Arendal og Grimstad (sendt 2021), Kristiansand og Lillesand (2022), Sandefjord og Larvik (2023) og Lindesnes, Farsund og Lyngdal (2024).

I sesongene 2009–2020 ble programmet spilt inn i ulike land sør i Europa.

Om deltakerne

Simen Agdestein, fotball og sjakk

 • 57 år, fra Asker
 • Han var fotballspiller for Lyn 1984–1992 og spilte også landskamper på G17-, U21- og herrelandslaget på 80-tallet. En skade førte til at fotballkarrieren var over for multitalentet i 1992. Som sjakkspiller ble han norgesmester for første gang i en alder av 15 år. Som 18-åring ble han den yngste stormesteren i verden. Fra midten av 80-tallet ble han regnet som Norge og Nordens sterkeste sjakkspiller. Han er stadig en fremtredende sjakkprofil og er regjerende norgesmester med NM-seire i både 2022 og 2023.

Tobias Becs, freestyle-fotball

 • 32 år, fra Oslo
 • Tobias Brandal Busæt fikk kallenavnet «Becs» på grunn av sin beundring for David Beckham og drømte om å bli fotballproff. Som 14-åring begynte han med fotballtriksing og droppet etter hvert lagfotballen for å satse på en karriere som fotballfreestyler. Han ble en internasjonal stjerne i triksemiljøet med sine spektakulære stunts og har tre offisielle verdensrekorder. Han er fem ganger verdensmester, to ganger europamester og har også flere norske titler.

Hedda Berntsen, telemarkkjøring/alpint/skicross

 • 48 år, fra Hurum
 • Hun er en allsidig utøver med internasjonale meritter i telemarkskjøring, frikjøring, alpint, kulekjøring, skicross og vannsport. I telemarkskjøring vant hun i 1997 en rekke titler, deriblant VM-gull i klassisk, VM-bronse i kombinasjon og gull, sølv og bronse i NM. Fra 2000 deltok hun i den alpine verdenscupen og tok blant annet bronsemedalje i slalåm i VM i 2001. Deltok i OL en gang og i VM to ganger. Seinere byttet hun idrett til skicross, med sølv i X Games i 2008 og 2012 samt OL-sølv i 2010 som noen av høydepunktene. Ble verdensmester i døds i 2014. Tildelt Egebergs ærespris i 2010.

Tarik Elyounoussi, fotball

 • 36 år, fra Fredrikstad
 • Han kom fra Marokko til Norge som 12-åring og bemerket seg tidlig som et stort fotballtalent. Gjennombruddet fikk han på A-laget til Fredrikstad FK som 17-åring, og han vant cupfinalen med laget i 2006. Han ble kåret til årets unge spiller i Norge i 2006 og 2007. Han har over 60 landskamper for Norge 2008–2019 og har i tillegg til FFK spilt blant annet på LSK, Rosenborg og for klubber i Nederland, Hellas, Sverige, Tyskland, Aserbajdsjan og Japan.

Kristin Harila, fjellklatring

 • 38 år, fra Vadsø
 • Hun var topputøver i langrenn som junior, men la opp tidlig på grunn av skade. I 2019 sluttet hun i jobben for å bestige de høyeste toppene i verden. Hun har tre ganger satt rekord som raskeste kvinne til å klatre kombinasjonen Mount Everest og Lhotse, den siste i 2023 på under åtte timer. Sammen med Tenjin (Lama) Sherpa satte hun i juni 2023 ekstrem verdensrekord ved å bestige verdens 14 høyeste topper, alle på over 8000 meter, på tre måneder og én dag. Hun har også rekorden på 68 dager i bestigning av verdens fem høyeste fjelltopper.

Kai Robin Havnaa, boksing

 • 35 år, fra Arendal
 • Han ble tidlig introdusert for boksing som sønn av Norges eneste verdensmester i idretten. Konkurrerte som amatørbokser 2011-2014, vant blant annet senior NM-gull i tungvekt 2014 og bronse i AIBA landslagsturneringen i Istanbul samme år. I november 2014 ble han profesjonell bokser og forble ubeseiret etter 18 proffkamper, hvorav 15 var vunnet på knockout. Vant IBO belte i 2019. Et komplisert tommelbrudd i januar 2023 førte til at han måtte legge opp.

Johanne Killi, freeski

 • 26 år, fra Dombås
 • Hun begynte tidlig med langrenn, men ble raskt hektet da hun oppdaget freeski i alpinbakken i hjembygda. Som 17-åring begynte hun å konkurrere i verdenscupen og gjorde det raskt veldig bra. Under X Games i 2016 tok hun bronse i slopestyle og sølv i big air. Året etter vant hun gull i slopestyle under X Games i Hafjell. Hun har seks verdenscupseire fra 2017 til 2023. I sesongen 2022/23 vant hun verdenscupen sammenlagt i slopestyle og tok sammenlagtseire i Park & Pipe-cupen.

Erlend Mamelund, håndball

 • 40 år, fra Bærum
 • Han tok valget om å satse på håndballen tidlig i tenårene og gjorde seg snart bemerket i Haslum Håndballklubb. I 2001–2007 var han med på klubbens mange oppturer, blant annet NM-gull. Også senere har han spilt i Haslum i ulike perioder og flere ganger vunnet serien, sluttspillet og cupen med dem. Har også spilt på lag i Tyskland, Frankrike Danmark. Han var toppscorer da tyske HSG Nordhorn vant Europacupen i 2008 og vant den danske cupen med FC København i 2010. Spilte på landslaget 2005–2016 og scoret 354 mål på 137 kamper.

Fatima Pinto, thaiboksing

 • 45 år, fra Nannestad
 • Hun begynte med thaiboksing først i en alder av 27 år og viste umiddelbart et stort talent. Bare fire år seinere, i 2009, vant hun gull i nordisk mesterskap. Året etter deltok hun i VM og tok bronse i det prestisjefylte internasjonale kampsportmesterskapet Combat Games. Det hele toppet seg med gull både i EM og VM i 2011. Etter en alvorlig skulderskade trente hun seg tilbake på rekordtid og vant gull i Combat Games i 2013. I 2014 og 2015 konkurrerte hun som proff, gikk flere tittelkamper og vant to internasjonale tittelbelter.

Gyda Bloch Thorsen, selskapsdans

 • 43 år, fra Stavanger
 • Hun drev tidlig med både stuping og dans, og valgte midt i tenårene å satse på dansen. Hun ble oppdaget av pedagogen Trine Dehli Cleve og fikk snart sitt internasjonale gjennombrudd. Fra hun var 16 år reiste hun rundt i verden og vant mange konkurranser. Hun er fire ganger norsk mester i selskapsdans, har sølv og bronse i nordisk mesterskap og har representert Norge i EM og VM fem ganger. I sju sesonger har hun vært med i Skal vi danse på TV 2, først som danser (2006–2009) og i 2014 som dommer, før hun gjorde comeback som danser i 2022-sesongen.

Fakta om Mesternes mester sesong 16

 • Norsk underholdningsserie
 • Produseres av Nordisk Banijay for NRK
 • Sendestart på NRK januar 2025
 • Programleder: Aksel Lund Svindal
 • Produsent: Thor Arne Ulveaker
 • Prosjektredaktør: Pia Basberg
 • Se tidligere sesonger av Mesternes mester her

Kontakter

Bilder

Skytteren Ole-Kristian Bryhn vant Mesternes mester i 2024. Her med programleder Aksel Lund Svindal.
Skytteren Ole-Kristian Bryhn vant Mesternes mester i 2024. Her med programleder Aksel Lund Svindal.
Last ned bilde
Deltakerne i sesong 16 av Mesternes mester er på plass i Kristiansand. Lengst til venstre programleder Aksel Lund Svindal. Bak fra venstre: Johanne Killi, Kai Robin Havnaa, Simen Agdestein, Erlend Mamelund, Gyda Bloch Thorsen. Foran fra venstre: Kristin Harila, Fatima Pinto, Tobias Becs, Hedda Berntsen og Tarik Elyounoussi.
Deltakerne i sesong 16 av Mesternes mester er på plass i Kristiansand. Lengst til venstre programleder Aksel Lund Svindal. Bak fra venstre: Johanne Killi, Kai Robin Havnaa, Simen Agdestein, Erlend Mamelund, Gyda Bloch Thorsen. Foran fra venstre: Kristin Harila, Fatima Pinto, Tobias Becs, Hedda Berntsen og Tarik Elyounoussi.
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye