Disse er nominerte til Årets Bakeri 2024
16 bakerier er nominerte til Årets Bakeri 2024. Blant de nominerte finner vi bakerier fra Kristiansand i sør til Harstad i Nord og fint spredt over hele landet.

Juryleder for Årets Bakeri 2024, Vigdis Myre Næsseth, har i år oppfordret flere bakerier til å nominere seg selv. Dette fordi det er bakeriene selv som sitter på kunnskapen om hvordan de oppfyller kriteriene.
- Nominasjonene kommer fra bakeriene selv, og fra bransjefolk som kjenner til hvordan det enkelte bakeriet drives. I år har vi en god blanding med nominasjoner, hvor det også kommer opp et knippe mindre bakerier som ikke er kjent for oss i juryen fra før, så dette blir et spennende arbeid. I år vil vi legge spesielt vekt på hvordan bakeriene jobber med utvikling av kompetanse. Vi ser da på alle områder, fra produksjon til kundeopplevelse, ikke bare den faglige kompetansen i baker- og konditorfaget, sier Næsseth.
Juryen skal nå i gang med å kontakte de nominerte og innhente informasjonen de trenger til prekvalifisering av bakeriene. Denne runden med prekvalifisering er ny i år, og de nominerte bakeriene vurderes her etter noen basiskriterier. Disse kriteriene er: bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse, hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet og om mulig, trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.
Bakeriene som går videre til kvalifiseringen, vurderes videre etter det valgte tema for årets konkurranse som er bedriftens fokus på kompetanseutvikling.
Etter prekvalifiseringen starter arbeidet med å vurdere og velge ut 3 finalister.
De nominerte til Årets Bakeri 2024 er:
- Aanerud Bakeri (Årnes)
- Evensen`s Bakeri & Conditori AS (Kirkenær)
- Brød & Sånt (Hommelvik)
- Marens Bakeri (Straumen)
- Søtt + Salt (Bergen)
- Mesterbakeren (Oslo)
- Bakerinnen (Harstad)
- Levain the bakery (Levanger)
- Geheb Conditori og bakeri as (Kristiansand)
- Mikrobakeriet (Sandefjord)
- Motz og Kringla Bakeridrift (Halden)
- Obelia Konditori og Patisserie (Oslo)
- Kjevla Hjemmebakeri (Skallestad)
- Elt Bakeri (Sollia)
- Tollboden Bakeri (Flekkefjord)
- Den Glade Baker (Asker)
Målet med kåringen av Årets Bakeri, er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.
Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020), Ryfylke bakeri og konditori (2021), Stokkøy bakeri (2022) og Lillehammer Bakeri (2023).
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
disse-er-nominerte-til-arets-bakeri-2024
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noBilder


Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom