Disse er nominerte til Årets Bakeri 2024
16 bakerier er nominerte til Årets Bakeri 2024. Blant de nominerte finner vi bakerier fra Kristiansand i sør til Harstad i Nord og fint spredt over hele landet.
![Vinner av Årets Bakeri 2023, Lillehammer Bakeri, ble kåret på jubileumsfesten til BKLF på Grand Hotel. Gründerekteparet Sigurd Tølløfsrud Owren og Gro-Eva Lyngås Owren mottok prisen.](/data/images/public/17847699/18120824/04a4ae3f-8115-49c6-ab9c-db5cd813f243-w_720.jpg)
Juryleder for Årets Bakeri 2024, Vigdis Myre Næsseth, har i år oppfordret flere bakerier til å nominere seg selv. Dette fordi det er bakeriene selv som sitter på kunnskapen om hvordan de oppfyller kriteriene.
- Nominasjonene kommer fra bakeriene selv, og fra bransjefolk som kjenner til hvordan det enkelte bakeriet drives. I år har vi en god blanding med nominasjoner, hvor det også kommer opp et knippe mindre bakerier som ikke er kjent for oss i juryen fra før, så dette blir et spennende arbeid. I år vil vi legge spesielt vekt på hvordan bakeriene jobber med utvikling av kompetanse. Vi ser da på alle områder, fra produksjon til kundeopplevelse, ikke bare den faglige kompetansen i baker- og konditorfaget, sier Næsseth.
Juryen skal nå i gang med å kontakte de nominerte og innhente informasjonen de trenger til prekvalifisering av bakeriene. Denne runden med prekvalifisering er ny i år, og de nominerte bakeriene vurderes her etter noen basiskriterier. Disse kriteriene er: bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse, hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet og om mulig, trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.
Bakeriene som går videre til kvalifiseringen, vurderes videre etter det valgte tema for årets konkurranse som er bedriftens fokus på kompetanseutvikling.
Etter prekvalifiseringen starter arbeidet med å vurdere og velge ut 3 finalister.
De nominerte til Årets Bakeri 2024 er:
- Aanerud Bakeri (Årnes)
- Evensen`s Bakeri & Conditori AS (Kirkenær)
- Brød & Sånt (Hommelvik)
- Marens Bakeri (Straumen)
- Søtt + Salt (Bergen)
- Mesterbakeren (Oslo)
- Bakerinnen (Harstad)
- Levain the bakery (Levanger)
- Geheb Conditori og bakeri as (Kristiansand)
- Mikrobakeriet (Sandefjord)
- Motz og Kringla Bakeridrift (Halden)
- Obelia Konditori og Patisserie (Oslo)
- Kjevla Hjemmebakeri (Skallestad)
- Elt Bakeri (Sollia)
- Tollboden Bakeri (Flekkefjord)
- Den Glade Baker (Asker)
Målet med kåringen av Årets Bakeri, er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.
Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020), Ryfylke bakeri og konditori (2021), Stokkøy bakeri (2022) og Lillehammer Bakeri (2023).
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
disse-er-nominerte-til-arets-bakeri-2024
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noBilder
![Vinner av Årets Bakeri 2023, Lillehammer Bakeri, ble kåret på jubileumsfesten til BKLF på Grand Hotel. Gründerekteparet Sigurd Tølløfsrud Owren og Gro-Eva Lyngås Owren mottok prisen.](/data/images/public/17847699/18120824/04a4ae3f-8115-49c6-ab9c-db5cd813f243-w_240.jpg)
![Juryleder for Årets Bakeri 2024, Vigdis Myre Næsseth, har i år oppfordret flere bakerier til å nominere seg selv.](/data/images/public/17847699/18120824/8881e69f-07df-441a-b214-e6e74b46db63-w_240.jpeg)
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
![](/data/images/public/17847699/18120824/15b24f7f-c149-43ab-b8c4-c9695eeefd8e-w_780.png)
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Klare for finalen i Årets Bakeri 20242.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Etter to kvalifiseringsrunder, er de tre finalistene til kåringen Årets Bakeri 2024 nå plukket ut. Juryleder i den prestisjefulle kåringen Årets Bakeri, Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte i årets konkurranse.
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom