Disse er nominerte til Årets Bakeri 2024
16 bakerier er nominerte til Årets Bakeri 2024. Blant de nominerte finner vi bakerier fra Kristiansand i sør til Harstad i Nord og fint spredt over hele landet.
Juryleder for Årets Bakeri 2024, Vigdis Myre Næsseth, har i år oppfordret flere bakerier til å nominere seg selv. Dette fordi det er bakeriene selv som sitter på kunnskapen om hvordan de oppfyller kriteriene.
- Nominasjonene kommer fra bakeriene selv, og fra bransjefolk som kjenner til hvordan det enkelte bakeriet drives. I år har vi en god blanding med nominasjoner, hvor det også kommer opp et knippe mindre bakerier som ikke er kjent for oss i juryen fra før, så dette blir et spennende arbeid. I år vil vi legge spesielt vekt på hvordan bakeriene jobber med utvikling av kompetanse. Vi ser da på alle områder, fra produksjon til kundeopplevelse, ikke bare den faglige kompetansen i baker- og konditorfaget, sier Næsseth.
Juryen skal nå i gang med å kontakte de nominerte og innhente informasjonen de trenger til prekvalifisering av bakeriene. Denne runden med prekvalifisering er ny i år, og de nominerte bakeriene vurderes her etter noen basiskriterier. Disse kriteriene er: bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse, hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet og om mulig, trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.
Bakeriene som går videre til kvalifiseringen, vurderes videre etter det valgte tema for årets konkurranse som er bedriftens fokus på kompetanseutvikling.
Etter prekvalifiseringen starter arbeidet med å vurdere og velge ut 3 finalister.
De nominerte til Årets Bakeri 2024 er:
- Aanerud Bakeri (Årnes)
- Evensen`s Bakeri & Conditori AS (Kirkenær)
- Brød & Sånt (Hommelvik)
- Marens Bakeri (Straumen)
- Søtt + Salt (Bergen)
- Mesterbakeren (Oslo)
- Bakerinnen (Harstad)
- Levain the bakery (Levanger)
- Geheb Conditori og bakeri as (Kristiansand)
- Mikrobakeriet (Sandefjord)
- Motz og Kringla Bakeridrift (Halden)
- Obelia Konditori og Patisserie (Oslo)
- Kjevla Hjemmebakeri (Skallestad)
- Elt Bakeri (Sollia)
- Tollboden Bakeri (Flekkefjord)
- Den Glade Baker (Asker)
Målet med kåringen av Årets Bakeri, er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.
Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020), Ryfylke bakeri og konditori (2021), Stokkøy bakeri (2022) og Lillehammer Bakeri (2023).
Juryen for Årets Bakeri 2023 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
disse-er-nominerte-til-arets-bakeri-2024
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup30.8.2024 22:03:57 CEST | Pressemelding
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
Nå må politikerne våkne!8.8.2024 11:22:30 CEST | Kronikk
Er målet å erstatte lokale norske bakervarer med importert "dieselbakverk" fra utlandet? Norske myndigheter tillater at stadig mer bakverk importeres over grensen med trailere, mens lokale tradisjonsrike bakerier i Norge legges ned. Tillatte handelshinder i Norge eskalerer denne utviklingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom