Regn av Michelin-stjerner over Danmark.

Del

Danmark har nok en gang bekreftet sin status som en global kulinarisk hovedstad ved årets Michelin Guide Ceremony Nordics, som fant sted 27. mai i Helsingfors, Finland. Ved å legge til nok en 3-stjerners restaurant på listen, har Danmark oppnådd imponerende 44 Michelin-stjerner fordelt på 31 restauranter.

NYKOMMER FÅR MICHELIN STJERNE: Jordnær i Gentofte har nå sluttet seg til den eksklusive klubben av Michelin restauranter i København.
NYKOMMER FÅR MICHELIN STJERNE: Jordnær i Gentofte har nå sluttet seg til den eksklusive klubben av Michelin restauranter i København. Foto: Anders Bøggild

Hovedstaden København skinner nå som den eneste nordiske hovedstaden med tre topp rangerte Michelin-restauranter. Ved siden av de ikoniske restaurantene Noma og Geranium, har Restaurant Jordnær i Gentofte nå sluttet seg til denne eksklusive klubben. "Dette er som et eventyr," uttalte en rørt Eric Kragh Vildgaard, kokken bak Jordnær. Navnet, som betyr "nær jorden" eller "jordnær," reflekteres i hans ydmyke feiring: "Vi skal gå hjem, gjøre service i morgen og glede flere gjester."

Det ferskeste tilskuddet til Michelin-guiden, Restaurant Aure, mottok en stjerne etter å ha vært åpen i kun 81 dager. Den 29 år gamle kjøkkensjefen Nicky Arentsen, som også ble tildelt den prestisjetunge Young Chef Award, har tidligere erfaring fra Michelin-restaurantene AOC og Jordnær.

Danmarks kulinariske scene har også fått anerkjennelse gjennom Bib Gourmand- og Green Star-utmerkelser. De innovative restaurantene TRI og Alimentum ble hedret for sin kreativitet, ferdigheter og engasjement. I tillegg mottok Lyst i Vejle Fjord, et arkitektonisk mesterverk, Service Award 2024, mens Damiano Alberti fra Enomania ble kåret til Årets Sommelier. Totalt har Danmark nå 17 grønne Michelin Stjerner, som viser fokuset på bærekraftig gastronomi i Danmark.

Disse utmerkelsene fremhever den enestående innsatsen til danske kokker og deres team, og plasserer Danmark i en ledende posisjon i den nordiske kulinariske verden.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Dronning Margrethe fortsetter sitt kunstneriske virke14.3.2024 12:10:43 CET | Pressemelding

Denne sommeren markerer den niende gangen Dronning Margrethe tar på seg oppgaven med å designe scenografien og kostymene til en ballettforestilling som settes opp i Tivoli mitt i København. Forestillingen er basert på Hans Christian Andersens fortelling "Kloss Hans", med den anerkjente komponisten og dirigenten Philip Faber. Den prisbelønte koreografen og solisten fra Den Kongelige Danske Ballett, Tobias Praetorius, har ansvaret for koreografien. Balletten har premiere den 22. juni 2024 på Tivolis Pantomimeteater.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye