UiT Norges arktiske universitet

UiT og Svalbardmeldingen: UiT ønsker å forsterke sin forskningsaktivitet på Svalbard

Del

Regjeringa legger fram Svalbardmeldingen fredag 31. mai. I forbindelse med fremleggelsen vil UiT kommentere hvilken rolle forskning bør spille i framtidens svalbardpolitikk, og om UiT som følge av dette skal forsterke sin aktivitet og tilstedeværelse på øygruppa.

forskere som sitter i gummibåt med fjell med snø og is i bakgrunnen
UiT-forskere går i land på Svalbard. Jørn Berger-Nyvoll UiT

UiT Norges arktiske universitet er verdens største leverandør av forskning om og fra Svalbard.

–  Svalbard er et unikt og sentralt sted for en verden som trenger mer stabilitet, nye energiløsninger og mer kunnskap om klimaendringene. På denne øygruppen finnes flere unike, naturlige laboratorier som det internasjonale samfunnet trenger mer kunnskap fra. Som verdens nordligste universitet og mer enn 100 års historie for vitenskapelig aktivitet på Svalbard, har vi et nasjonalt ansvar for å levere oppdatert kunnskap fra Svalbard. Vi er klare til å øke vår forskningsaktivitet på Svalbard, sier viserektor Bente Haug.

Viserektor ved UiT Bente Haug er tilgjengelig for ytterligere kommentar rundt Svalbardmeldingen.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye