KPMG

KPMG skal evaluere effekten av åpenhetsloven

Del

KPMG har fått i oppdrag av Barne- og familiedepartementet å gjennomføre en omfattende evaluering av åpenhetsloven. Nå skal det undersøkes om åpenhetsloven har bidratt til å styrke norske virksomheters arbeid med menneskerettigheter og arbeidsforhold i egen virksomhet, leverandørkjeder og hos forretningspartnere.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto AdobeStock

– Vi er stolte av å ha fått dette oppdraget. Dette er et viktig arbeid fordi det gir samfunnet og myndighetene innsikt i hvordan åpenhetsloven fungerer i praksis, og om den oppfyller sine mål om økt åpenhet og ansvarlighet, sier Geir Sundet i KPMG.

Han skal lede arbeidet, og forteller at KPMG allerede er i gang med evalueringen. I begynnelsen av juni vil rundt 600 virksomheter motta invitasjoner til å delta i en undersøkelse.

– Virksomheter vil snart publisere sine redegjørelser og aktsomhetsvurderinger for andre gang, etter at loven trådte i kraft i 2022. Nå blir det viktig å få innspill fra virksomhetene og interessenter om hvilke konkrete effekter de ser av arbeidet, fortsetter Sundet.

KPMG er opptatt av å avdekke hvilke utfordringer man opplever, men også hvilke positive effekter loven har hatt så langt.  

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022 og er et tiltak for å sikre menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i verdikjeden, samt sikre offentligheten tilgang til relevant informasjon. Nå skal det altså settes i gang en evaluering som vil fokusere på:

  • Lovens effektivitet
  • Om flere virksomheter bør omfattes av loven
  • Om lovens virkeområde bør utvides til å også gjelde for eksempel miljøpåvirkning
  • I hvilken grad nye EU-regelverk bør få konsekvenser for det videre arbeidet med loven

KPMG har Norges største fagmiljø innen gransking og compliance. Endelig rapport skal overleveres departementet i desember 2024. 

Kontakter

Bilder

Geir Sundet i KPMG
Geir Sundet i KPMG
Last ned bilde

Lenker

Om oss

KPMG er et globalt nettverk med selskaper som leverer profesjonelle tjenester innenfor revisjon, rådgivning, skatt, avgift og forretningsjus. I KPMG Norge jobber det rundt 1800 ansatte fordelt på 23 kontorer, fra Kristiansand til Alta. Fageksperter fra ulike forretningsområder og bransjer jobber side om side for å levere fremtidsrettede og innovative prosjekter som skaper verdi for virksomheter i privat og offentlig sektor. 

Følg pressemeldinger fra KPMG

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KPMG på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KPMG

Administrerende direktør i KPMG, Lars Inge Pettersen, tar ikke gjenvalg1.6.2023 16:21:20 CEST | Pressemelding

Administrerende direktør og Senior Partner i KPMG Norge, Lars Inge Pettersen, har informert styrets leder Monica Hansen om at han ikke ønsker å stille til gjenvalg som leder for selskapet i en ny åremålsperiode. Styret i KPMG har konstituert selskapets nestleder og leder for rådgivning, Rune Skjelvan, i rollen som Senior Partner og CEO. Skjelvan vil samtidig fortsette som leder for Advisory. KPMG vil gjennomføre valg av ny Senior Partner som planlagt på generalforsamlingen i juni.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye