WorldSkills Norway

Det norske Yrkeslandslaget klar for Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike

Del

Alle utøvere til det norske Yrkeslandslaget er nå tatt ut til Yrkes-VM 2024 i Lyon, Frankrike 10.-15. september. – Norge vil delta med 16 utøvere fordelt på 14 yrkesfag og vi gleder oss til å se våre beste unge få utfordre seg mot de beste i verden, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

Det norske Yrkeslandslaget 2024
Det norske Yrkeslandslaget 2024 WorldSkills Norway kan brukes fritt mot kreditering

–Deltakelse i Yrkes-VM (WorldSkills) er en unik mulighet for unge fagarbeidere. På Yrkeslandslaget får de sjansen til å trene seg opp til å mestre sitt fag på det absolutt høyeste nivå, og teste ferdighetene mot resten av verden, sier daglig leder Bjørnar Valstad.

Under Yrkes-VM i Lyon, Frankrike skal totalt 1.500 unge fagarbeidere fra over 65 land konkurrere i 62 ulike yrkesfag.

– Norge stiller med 16 utøvere fordelt på 14 fag. Det norske Yrkeslandslaget representerer det beste av hva Norge har å tilby innen yrkesfaglig kompetanse, og vi har stor tro på at de vil gjøre en fremragende innsats. Alle har mål og ambisjoner og har store forventninger til seg selv. Men det er samtidig viktig å huske at om man leverer det beste man kan, så er det grunn til å være fornøyd uavhengig av resultat, sier Valstad.

Norge har en stolt tradisjon med å delta i yrkeskonkurranser, og vi har gjennom tidene sett mange imponerende prestasjoner. Yrkes-VM er en unik mulighet for våre ungdommer til å konkurrere med de beste fra hele verden, og samtidig utveksle erfaringer og kunnskap som de kan ta med seg videre i sine yrkeskarrierer.

Utøvere og fag:

Her er utøverne som skal representere Norge under Yrkes-VM 2024:

Fag Navn
Gullsmed Toni Mudenia
Mekatronikk (lag) Eskil Myhre, Vetle Midteng
Helsefagarbeider Emma Straub
Anleggsgartner (lag) Trym Brøderud Midtsæther, Daniel Berg
Frisør Andrea Smeby
CAD Ola Tryland
Bilfag, tunge kjøretøy Andreas Jørgensen
Bilfag, bilskade Eivind Andre Wetting
Bilfag, lette kjøretøy Simen Totland Bergsholm
Bilfag, bilakkering Martine Netland Haagensen
Servitør Olav Christen Mamen
Telekommunikasjon Ruben Hagevik Åsheim
Elektriker Thomas Christensen
Kokk Hanna Korvald

Se også: Det norske Yrkeslandslaget 2024 (geografisk tilhørighet).pdf

Trening og mentale forberedelser

– Utøvere til det norske Yrkeslandslaget får tildelt personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet. I tillegg gjennomføres det 3 samlinger hvor det er fokus på lagbygging, styrketreningsopplegg og samarbeid mellom utøver og ekspert, sier Bjørnar Valstad.

– I tillegg har vi et fokus på mental trening, da et Yrkes-VM krever at utøverne er maksimalt fokuserte og klarer å håndtere det presset det er å konkurrere mot verdens beste fagarbeidere og hvor det samtidig skal komme 250.000 besøkende under 4 konkurransedager.

Håper på gode resultater

– Vi oppfordrer alle til å følge med på våre utøvere gjennom hele mesterskapet. Yrkeslandslaget er et viktig symbol på Norges satsing på yrkesfag. Vi ser frem til å se våre beste fagarbeidere konkurrere og håper på gode resultater, sier Valstad.

– Ved å støtte våre utøvere viser vi også støtte til verdien av yrkesutdanning og viktigheten av å ha høyt kvalifiserte fagarbeidere.

Kort om WorldSkills Norway

Ved siden av at WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget, så arrangerer WorldSkills Norway også annethvert år et Yrkes-NM for unge fagarbeidere og et årlig Skole-NM i yrkesfag for elever i den videregående skolen. WorldSkills Norway har også de senere årene stått bak viktige kampanjer for å sikre flere lærebedrifter og læreplasser.

WorldSkills er verdens største yrkesfaglige nettverk, og har som mål å bygge «excellence» i yrkesfagene. WorldSkills arrangerer Yrkes-VM (WorldSkills) og Yrkes-EM (EuroSkills).

Les mer:

Alle utøvere på det norske Yrkeslandslaget 2024.

Pressebilder Yrkes-EM 2024 (Flickr)

===

Fakta om Yrkes-VM 2024:

  • Hvem: Yrkes-VM er en konkurranse for unge fagarbeidere
  • Hvor: Lyon, Frankrike
  • Når: 10.-15. september 2024
  • Deltakere: Ca. 1.500 deltakere fra over 65 land og regioner
  • Konkurransefag totalt: 62
  • Yrkes-VM er en internasjonal konkurranse for unge fagarbeidere. Konkurransen arrangeres hvert 2. år, og er en viktig arena for å fremme yrkesfag og kompetanse.
  • I Yrkes-VM konkurrerer deltakerne i ulike fag, fra bygg og anlegg til kreative fag og informasjonsteknologi. Konkurransen er utformet slik at den tester deltakernes praktiske ferdigheter og kunnskaper.
  • Yrkes-VM er en stor begivenhet, og tilttrekker seg hundretusenvis av besøkende. Konkurransen er også en viktig arena for å bygge nettverk og samarbeid mellom yrkesfaglige miljøer fra hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det norske Yrkeslandslaget 2024
Det norske Yrkeslandslaget 2024
Last ned bilde

Lenker

Kort om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. WSN er en viktig bidragsyter i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Å inspirere, motivere og utvikle unge mennesker er kjernen i WorldSkills Norway. WSN utvikler ferdigheter etter internasjonale standarder og bidrar til at norsk fagarbeid har internasjonal klasse. WSN har som mål å  utvikle ferdigheter i den ypperste verdensklasse og oppfylle drømmer og visjoner til de som skal bygge og drifte fremtidens Norge.

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway

Følg pressemeldinger fra WorldSkills Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WorldSkills Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WorldSkills Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye