Den Norske Opera & Ballett

Syndig Weill og Brecht klar for premiere

Del

Sangere fra Nasjonaloperaen og musikere fra Operaorkestret er premiereklare med Kurt Weill og Bertolt Brechts De syv dødssynder på Scene 2 i Operaen 31. mai. I tillegg får publikum høre utdrag fra Weills Tänze aus Mahagonny.

Eli Kristin Hanssveen og Ida Haugen i Brecht og Weills «De syv dødssynder».
Eli Kristin Hanssveen og Ida Haugen i Brecht og Weills «De syv dødssynder». Foto: Jörg Wiesner

I De syv dødssynder blir Anna og søsteren sendt ut i verden for å tjene penger til familien. Anna vil forsørge familien sin uten å begå noen av dødssyndene. Det viser seg å være umulig. På reisen møter de dem alle: latskap, stolthet, sinne, fråtseri, utukt, grådighet og misunnelse. 

Anna og søsteren med samme navn er to sider av samme person. Den ene er vakker og emosjonell, den andre er praktisk og fornuftig. Den ene synges av Nasjonaloperaens Eli Kristin Hanssveen, en rolle hun også gjorde i den digitale forestillingen Led oss inn i fristelse! i 2021. Ida Haugen danser søsteren med samme navn. 

– For meg er de samme person. Anna 1, som jeg synger og som forteller historien, er hjernen, mens Anna 2 er hjertet, sier Hanssveen. 

Deilig syndefullt  

De syv dødssynder er regissert av Hanne Tømta. Den var hennes regidebut i Operaen da den ble spilt for kameraer under pandemien.

Aftenpostens klassiskanmelder Aksel Tollåli kalte den nakne og mørke iscenesettelsen «deilig syndefull,» og konkluderte med at: «Nok en gang klarer Nasjonaloperaen å vise – denne gang med regissør Hanne Tømta – at god historiefortelling ikke behøver store, prangende kulisser.» 

Aleksander Nohr og Magnus Staveland synger rollene som henholdsvis moren og faren. På scenen står også Sakarias Fredriksen Tranvåg og Eirik Grøtvedt som de to brødrene. Koreografien er laget av Georgie Rose, tidligere danser i Nasjonalballetten. César Cañón står for den musikalske ledelsen.  

De syv dødssynder spilles fra 31. mai til 7. juni på Scene 2: https://www.operaen.no/forestillinger/de-syv-dodssynder-opera/ 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Bilder

Eli Kristin Hanssveen og Ida Haugen i Brecht og Weills «De syv dødssynder».
Eli Kristin Hanssveen og Ida Haugen i Brecht og Weills «De syv dødssynder».
Last ned bilde

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye