Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Høyt investeringsnivå for raskt internett

Del

Tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet viser at det i fjor ble investert over 8 milliarder kroner for å gi nordmenn tilgang til raskt internett.

Fibergrøft Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Fibergrøft Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Gunstein Myre Nkom

Investeringene i fastnett skal bidra til å gi raskt internett til alle i hele Norge. Dekningsundersøkelsen som ble presentert høsten 2023 viste at 96,6 prosent av norske husholdninger har tilgang til raskt internett. 3/4 av investeringsbeløpet er ifølge tilbyderne knyttet til utbygging av fiber. Det resulterte i at dekningsgraden for fiber økte med over 5 prosentpoeng i 2023, og ga om lag 125 000 nye husstander tilgang til høyhastighets bredbånd.

– Investeringene ga i tillegg mer enn 230 000 husstander muligheten til å velge blant flere internettleverandører. Det er bra at konkurranse og at valgfriheten til forbrukere øker. Det har ofte en positiv betydning for tjenestene som tilbys og prisen du som kunde må betale, samtidig som det styrker motstandsdyktigheten i nettene, sier fungerende direktør i Nkom John-Eivind Velure.

Altibox-partnerskapet investerer mest i internettilgang. Sammen med Telenor, Globalconnect, Telia, Tampnet og Enivest står de samlet for rundt 90 prosent av investeringene.

For mer informasjon, se Ekomstatistikken 2023.

Om Ekomstatistikken
Ekomstatistikken er en årlig rapport som presenterer investeringstallene for elektroniske kommunikasjonsnett og -tjenester. Rapporten gir en detaljert oversikt over investeringene og utviklingen i sektoren.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneAvdelingsdirektør kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure
Fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure
Last ned bilde
Fibergrøft Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Fibergrøft Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Last ned bilde
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye