Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Investeringene i 5G faller

Del

Nye tall viser at mobilselskapene reduserer investeringene i 5G. Det kan få konsekvenser for regjeringens målsetning.

Mobilmast Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Mobilmast Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Gunstein Myhre Nkom

Investeringene i 5G faller med nesten 23 prosent fra 2022 til 2023. Det viser tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

– Investeringene i 5G var rekordhøye i 2022, og i kombinasjon med “dyrtiden” og endrede rammebetingelser er det kanskje ikke så overraskende at vi ser at investeringene faller noe. Det er uansett en utvikling vi vil følge nøye i årene fremover, sier fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure.

Regjeringens mål er at 5G-dekningen i løpet av neste år skal være like god som 4G-dekningen var i 2020. Dekningstallene som lå til grunn for regjeringens målsetning, var en 4G-dekning på nesten 100 prosent av husstandene og om lag 84 prosent av landarealet. Nå har 95,3 prosent av alle husstander tilgang til basis 5G, mens tallet for landarealet er på 46,2 prosent.

– Det er viktig at det bygges ut med 5G-teknologien i hele Norge, og dersom målsetningen skal nås, forutsetter det at mobilnetteierne fortsetter å investere i den mobile infrastrukturen i den takten som har vært de senere årene, understreker Velure.

For mer informasjon, se Ekomstatistikken 2023.

Om Ekomstatistikken

Ekomstatistikken er en årlig rapport som presenterer investeringstallene for elektroniske kommunikasjonsnett og -tjenester. Rapporten gir en detaljert oversikt over investeringene og utviklingen i sektoren.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneAvdelingsdirektør kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure
Fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure
Last ned bilde
Mobilmast Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Mobilmast Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye