Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå kommer de norske grønnsakene på løpende bånd

Del

Med den varme våren kommer nå de norske sesongvarene som vi har ventet på- en etter en. Det er lurt å følge med på hva som dukker opp i butikkhyllene fremover, for nå kommer alle de fantastiske norske grønnsakene og bærene.

Nå er det full aktivitet på jordene. Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i OFG, var svært imponert over hvor saftig og fersk nykål er rett fra jordet.
Nå er det full aktivitet på jordene. Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i OFG, var svært imponert over hvor saftig og fersk nykål er rett fra jordet.

Som perler på en snor 

Vi legger snart bak oss den korte, men gode aspargessesongen, og ser frem mot nye fantastiske varer som kommer på løpende både frem mot sommeren.  

Mange venter på nypoteter og nykålen, som nå endelig begynner å komme i butikk noen steder fra neste uke. Det spås at det vil komme mye nykål på en gang, så dette vil virkelig kickstarte sesongen.  

En tidløs klassiker er dampet kål med smør, men det finnes så mange måter å tilberede nykål på som gir den en litt annen og mer spennende smak. Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) anbefaler å legge nykålen på grillen. 

– Nykålen blir skikkelig digg og saftig når den får stekeskorpe. Kålen har så mange lag, så sleng på en god pesto eller saus med litt eksotiske smaker, så får du mye glede gjemt i nykålen. Man kan også bruke nykålblader til å lage sommerruller i stedet for rispapir for en friskere og knasen vri på nykålen.  

I løpet av de to neste ukene vil det komme både brokkoli og blomkål i butikk. Alle de gode norske salatene er også på full fart inn i norske butikker. 

Spår en god fruktsesong 

Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) og konsulent Gry Sørensen kan fortelle at norskproduserte grønnsaker og bær kommer mer enn en uke tidligere enn normalt på grunn av den varme våren. 

- De norske produsentene har vannet på spreng i maivarmen for å sikre at produktene har best mulig kvalitet for forbrukerne.

 - Vi ser også at det ligger an til å bli nok en god fruktsesong i år. Vårvarmen hjelper og ser man på blomstringen som er på epletrærne kan det bli veldig bra, forteller Sørensen.  

Når kan vi kjøpe norske jordbær? 

Nordmenn venter på å få kjøpe norske jordbær, og nå ser det ut til at jordbær er rett rundt hjørnet. Allerede nå kan man få tak i norske jordbær enkelte steder i landet. Dette er først og fremst jordbær dyrket i tunell. Jordbær som er dyrket på et jorde nær deg forventes i butikkene nærmere St.hans. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fersk nykål med spennende smaker
Fersk nykål med spennende smaker
Last ned bilde
Prøv jordbær i salat, det blir friskt og godt.
Prøv jordbær i salat, det blir friskt og godt.
Last ned bilde
Smashede poteter er perfekte som snacks.
Smashede poteter er perfekte som snacks.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye