Nå kommer de norske grønnsakene på løpende bånd
Med den varme våren kommer nå de norske sesongvarene som vi har ventet på- en etter en. Det er lurt å følge med på hva som dukker opp i butikkhyllene fremover, for nå kommer alle de fantastiske norske grønnsakene og bærene.

Som perler på en snor
Vi legger snart bak oss den korte, men gode aspargessesongen, og ser frem mot nye fantastiske varer som kommer på løpende både frem mot sommeren.
Mange venter på nypoteter og nykålen, som nå endelig begynner å komme i butikk noen steder fra neste uke. Det spås at det vil komme mye nykål på en gang, så dette vil virkelig kickstarte sesongen.
En tidløs klassiker er dampet kål med smør, men det finnes så mange måter å tilberede nykål på som gir den en litt annen og mer spennende smak. Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) anbefaler å legge nykålen på grillen.
– Nykålen blir skikkelig digg og saftig når den får stekeskorpe. Kålen har så mange lag, så sleng på en god pesto eller saus med litt eksotiske smaker, så får du mye glede gjemt i nykålen. Man kan også bruke nykålblader til å lage sommerruller i stedet for rispapir for en friskere og knasen vri på nykålen.
I løpet av de to neste ukene vil det komme både brokkoli og blomkål i butikk. Alle de gode norske salatene er også på full fart inn i norske butikker.
Spår en god fruktsesong
Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) og konsulent Gry Sørensen kan fortelle at norskproduserte grønnsaker og bær kommer mer enn en uke tidligere enn normalt på grunn av den varme våren.
- De norske produsentene har vannet på spreng i maivarmen for å sikre at produktene har best mulig kvalitet for forbrukerne.
- Vi ser også at det ligger an til å bli nok en god fruktsesong i år. Vårvarmen hjelper og ser man på blomstringen som er på epletrærne kan det bli veldig bra, forteller Sørensen.
Når kan vi kjøpe norske jordbær?
Nordmenn venter på å få kjøpe norske jordbær, og nå ser det ut til at jordbær er rett rundt hjørnet. Allerede nå kan man få tak i norske jordbær enkelte steder i landet. Dette er først og fremst jordbær dyrket i tunell. Jordbær som er dyrket på et jorde nær deg forventes i butikkene nærmere St.hans.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noTorjus Lunder BredvoldOpplysningskontoret for frukt og grønt- matfaglig rådgiver
Tel:48 21 74 54torjus@frukt.noBilder



Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom