Vegamot

Vegamot starter bompengeinnkreving på nye E39 Lønset–Hjelset

Del

Den nybygde strekningen E39 Lønset–Hjelset i Møre og Romsdal skal etter planen åpne for trafikk 5. juli. Bompengeselskapet Vegamot er ansvarlig for delfinansiering av den nye veien, og vil starte innkreving av bompenger samtidig som den nye veien åpnes.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Vegamot/ Vegard Mahle Aas

Bompengeinnkrevingen er en viktig del av finansieringen for å forbedre veistandarden i regionen, og sikre trygge og effektive reiseveier for alle trafikanter. Takstvedtaket er kunngjort i Norsk Lysingsblad og på Vegamots hjemmesider. Bompengene kreves inn på to stasjoner: En på E39 Hjelset og en på FV62 på Hjelset.

Taksten for personbiler (Takstgruppe 1) er satt til 40 kroner, mens større kjøretøy (Takstgruppe 2) vil betale 79 kroner per passering. Kjøretøy med gyldig brukeravtale og brikke får 20% rabatt, og nullutslippskjøretøy får ytterligere rabatter.

Sjekk om du har riktig brikke

Marius Maske, administrerende direktør i Vegamot, anbefaler alle bileiere å skaffe seg en brikkeavtale, slik at bompasseringene ikke blir dyrere enn nødvendig.

– Selv om mange i Møre og Romsdal allerede har en brikke som har vært brukt til å betale ferje, er det ikke sikkert at den gjelder for bomvei. Derfor anbefaler vi alle som har en brikke fra før i kjøretøyet sitt å sjekke om den er gyldig for bompassering, sier Maske.

Nøkkelopplysninger om takster og rabatter:

  • Personbiler (Takstgruppe 1): Kr. 40
  • Større kjøretøy (Takstgruppe 2): Kr. 79
  • Bilister med gyldig brukeravtale og brikke får 20% rabatt
  • Nullutslippskjøretøy i Takstgruppe 1 får 50% rabatt
  • Nullutslippskjøretøy i Takstgruppe 2 får 100% rabatt
  • Det innføres timesregel og et passeringstak på 60 betalbare passeringer per kalendermåned for kjøretøy i Takstgruppe 1. Timesregel og passeringstak forutsetter gyldig brukeravtale og brikke.

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Last ned bilde
Nye E39 Lønset–Hjelset skal etter planen stå ferdig 5. juli. Da starter Vegamot bompengeinnkreving på den nye strekningen.
Nye E39 Lønset–Hjelset skal etter planen stå ferdig 5. juli. Da starter Vegamot bompengeinnkreving på den nye strekningen.
Last ned bilde

Om Vegamot

Vegamot AS er det regionale bompengeselskapet for Trøndelag og Møre og Romsdal. Selskapet finansierer alle bompengeprosjekter vedtatt av Stortinget og krever inn bompenger i de to fylkene. Det er Samferdselsdepartementet som har gitt Vegamot dette samfunnsoppdraget. Vegamots mål er å finansiere bompengeprosjektene med minst mulig ulempe for kundene. Vegamot AS eies av Trøndelag og Møre og Romsdal fylkeskommuner. Selskapet ble stiftet i 1983 og har kontor i Trondheim.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye