IDF Cheese Science and Technology Symposium 2024 inntar Bergen!
4. – 6. juni samles om lag 200 forskere og ostespesialister fra hele verden i Bergen, for å dele siste nytt om forskning og fremtiden innen osteteknologi og melkekvalitet, bærekraft og innovasjon.

Den norske fløyen av International Dairy Federation (IDF), med aktiv deltagelse fra NMBU, TINE og Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter, har neste uke æren av å ønske ostespesialister, forskere og folk fra meieriindustrien verden over – fra Australia til USA - velkommen til et storslått ostesymposium på Radisson Blu Royal Hotel i vakre Bergen.
Det hele kickstartes tirsdag morgen, der statssekretær Wenche Westberg, IDFs president, styreleder i TINE, samt leder av organisasjons- og programkomiteene, skal åpne det hele. Deretter følger tre spennende dager med kunnskapsrike foredragsholdere, nøye utvalgt for å gi de siste oppdateringene om vitenskapelige fremskritt i meierisektoren. Da med særlig fokus på høyeffektiv forskning knyttet til osteproduksjonens verdikjede.
- Vi synes det er spennende å få invitere eksperter fra hele verden til ostelandet Norge. Symposiet vil gi oppdatert innsikt i alt det spennende som foregår innen osteforskningen, samtidig som at vi får vist frem mangfoldet og kvaliteten på norsk ost i vakre Bergen, sier Ida Berg Hauge, daglig leder av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter og leder av organisasjonskomiteen for IDFCheese2024.
I løpet av de tre dagene i Bergen vil det bli tatt opp aktuelle temaer som bærekraftig produksjon og emballasje, innovasjon innen produksjon og prosessering av ost, ernæring, samt melke- og ostekvalitet, for å nevne noe. Programmet er designet for å dekke utfordringene meieriindustrien står overfor i dag, med både det industrielle og vitenskapelige perspektivet.
På talerlisten finner man flere av verdens fremste forskere innen ost og meieri, mange av dem unge forskere som vil lede fremtidens osteforskning.
Også norske forskere er representert.
- Forsker Ragnhild Aabøe Inglingstad fra TINE skal presentere den spennende reisen om hvordan norsk geitemelk nå har fått kvalitet av verdensklasse.
- Lege/PhD-student Helge Einar Lundberg ved Norges Idrettshøyskole skal fortelle om helseeffektene ved et daglig inntak av Jarlsberg.
- En av verdens fremste i sitt felt, førsteamanuensis Davide Porcellato fra NMBU, skal holde et foredrag om sammenhengen mellom den mikrobiologiske kvaliteten til melken og sluttkvaliteten på osten.
Dessuten markerer bergensbaserte Kavli i år at det er 100 år siden O. Kavli klarte å utvikle verdens første langtidsholdbare, smørbare ost, og vil være til stede på arrangementet som utstiller. Utover dette samles en rekke internasjonale selskaper innen meierisektoren seg med utstillinger og innlegg.
Ønsker du å være til stede som presse eller ønsker mer informasjon om arrangementet, kontakt leder av organisasjonskomiteen Ida Berg Hauge eller Siv Skeie, leder av programkomiteen til IDF Cheese2024.
Kontaktinfo:
Ida Berg Hauge, ida@melk.no, tel +47 915 78410
Siv Skeie, siv.skeie@nmbu.no, tel +47 971 89 324
For mer informasjon om Symposiet se www.idfcheese2024.com
Kontakter
Ida Berg HaugeDirektør
Tel:915 78 410ida@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
5 smarte tips for en sunn start på året17.1.2025 03:00:00 CET | Pressemelding
Et nytt år er ofte forbundet med nye mål og muligheter. Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver ved Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK), deler sine beste råd for å kickstarte året med sunne vaner. Hun trekker frem både trender og forskning for å gi tips som er både praktiske og motiverende over tid.
Matskam øker i julen: Kvinner topper statistikken27.12.2024 04:00:00 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at stadig flere føler på dårlig samvittighet for maten de spiser i desember. Over halvparten av oss – 59 prosent – sier at vi kjenner på matskam i forbindelse med julen, en økning fra 51 prosent i fjor. Verst står det til for kvinner.
Riskrem - dessertfavoritt på julaften21.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Riskrem er og blir nordmenns store juledessert. Over halvparten av oss, hele 54 prosent, har denne klassikeren på bordet på julaften. Det viser en ny undersøkelse gjort av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
6 grep for mindre matsvinn og dårlig samvittighet i jula18.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Mange handler inn altfor mye mat til jul, noe som fører til unødvendig matsvinn. Hele 43 prosent oppgir at å kaste mat i jula gir dem dårlig samvittighet, ifølge nye undersøkelser av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
5 gode nyheter for melk og meieri i 202417.12.2024 10:20:34 CET | Pressemelding
Det har vært et godt år for meierisektoren. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) har samlet de beste nyhetene. - 2024 har vært unikt, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom