NAF

Dropp å lade elbilen i tordenvær

Del

Sør-Norge har fått en solid runde med tordenvær i dag og det blir flere runder de kommende dagene og i løpet sommeren. - Ikke ha elbilen koblet til ladestasjonen når det tordner, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Sørg for at elbilen ikke er tilkoblet lader når det tordner og lyner.
Sørg for at elbilen ikke er tilkoblet lader når det tordner og lyner. NAF

Risikoen for lynnedslag i hus, bil eller i nærheten er heldigvis ganske lav, men omfanget av skadene kan være store.  

Et direkte lynnedslag kan ødelegge ladeutstyret eller bilens elektroniske systemer. Moderne hjem og elbilladere er utstyrt med overspenningsvern som gir en viss beskyttelse mot slike hendelser.  

- Er ladepunktet ditt riktig installert, skal det være overspenningsvern. Likevel er det lurt å koble bilen fra laderen mens tordenværet står på, sier Sødal.  

Bor du et sted der det er hyppige lynnedslag er det lurt å kontakte elektriker for å se om det er noe mer du kan gjøre for å sikre hus og bil. Det kan eksempelvis lynavleder eller å få oppgradert anlegget med overspenningsvern.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. (Foto: NAF)
Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om oss

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 67 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye