Enkle råd mot farlig lyn

Del

Lyn kan være livsfarlig hvis det kommer for nære og slår ned i det elektriske anlegget. Men det er noen forholdsregler du kan foreta for å sikre elektriske apparater og fare for brann i boligen din.

Enkle råd mot farlig lyn 

Lyn kan være livsfarlig hvis det kommer for nære og slår ned i det elektriske anlegget. Men det er noen forholdsregler du kan foreta for å sikre elektriske apparater og fare for brann i boligen din. 

Installer grov- og finvern 

  • Det enkleste rådet for å beskytte elektriske apparater er å trekke ut støpslene når uværet nærmer seg eller når du reiser på ferie.  

  • Men for å være på den sikre siden bør man installere overspenningsvern. Fra 2012 ble det påbudt å montere overspenningsvern i alle nye anlegg.  

  • I tillegg bør du ha et finvern foran utsatte apparater som for eksempel tv og datautstyr. Et grovvern må monteres av en godkjent installatør, mens et finvern plugger du selv rett i stikkontakten. Vernene du benytter bør være FG-godkjent (Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemnd). 

 App og elvia.no 

På Elvias app og på elvia.no finner du blant annet strømbruddskart som gir deg kontinuerlig informasjon om alle pågående strømbrudd og planlagte utkoblinger. Vår strømbruddsveileder hjelper deg gjennom typiske situasjoner i hjemmet hvis du plutselig skulle oppleve strømbrudd. 

Nøkkelord

Kontakter

Elvia er ansvarlig for Norges største nettområde. Vårt strømnett dekker totalt ca. 50 000 km2. Det tilsvarer et område som er litt større enn Danmark – 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Det vil si at vi alltid er på jobb for å sikre at alle våre kunder har strøm, og at vi rykker ut for å reparere dersom det skulle oppstå en feil på en komponent i strømnettet. Fremtiden er elektrisk, og Elvia har en sentral rolle i elektrifiseringen av samfunnet. Med over 850 ansatte er vi godt rigget for fremtiden, den stadige utviklingen og elektrifisering av nordmenns hverdag. Gjennom å sikre effektiv tilgang på strøm legger vi til rette for det grønne skiftet, for bærekraft og langsiktige valg.

Følg pressemeldinger fra Elvia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elvia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elvia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye