Arvejord er nominert til europeisk litteraturpris

Del

Arvejord av Maria Turtschaninoff høster fantastiske anmeldelser verden over, Norge inkludert. Nå er romanen nominert til European Literature Prize 2024. 

Lovordene om Arvejord er mange. Den beskrives ofte som en unik og annerledes leseropplevelse som gjør dypt inntrykk. Stavanger Aftenblad trillet nylig en sekser på terningen, og anmelder Steinar Brandslet konkluderte med følgende:

«Denne bør du lese. Det er tidlig, men Arvejord kan bli den beste boka jeg anmelder i år.»

Nå er romanen blitt nominert til European Literature Prize 2024. Hvert år deles prisen ut til den beste europeiske samtidsroman utgitt i nederlandsk oversettelse. Både forfatter og oversetter blir hedret, for å hjelpe romanen å nå et bredere publikum og øke bevisstheten om oversetternes viktige rolle.

Andre nominerte inkluderer Olga Tokarczuk, Jon Fosse og Ian McEwan. Årets vinnere (forfatter og oversetter) offentliggjøres i september. Mer info her

Nordisk kultur og historie

Gjennom å veve sammen det realistiske og det mytiske skaper Turtschaninoff en historie som både er dypt koblet til nordisk kultur og historie, og som forener det personlige og det historiske, det lokale og det universelle. 

– Dette er en av de sjeldne bøkene som er dypt original og overraskende. Den suger leseren inn i historien og beholder elegant grepet og interessen fra første til siste side, sier redaksjonssjef for skjønnlitteratur i Bonnier Norsk Forlag, Anne Fløtaker.

Prisbelønnet

Arvejord i 2022 belønnet med YLE-prisen, den årlige prisen for beste finlandssvenske bok. Den fikk i 2023 den finske «Takk for boken»-prisen, som deles ut av bokhandel og bibliotek. 

Maria Turtschaninoff (f. 1977) er finlandssvensk og kjent for sine bøker for barn og unge, deriblant fantasytriologien Krøniker fra Det røde klosteret. Arvejord er hennes debut for voksne lesere. Boken er under utgivelse i 23 land, og er oversatt til norsk av Kristin Valla. 

Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Arvejord av Maria Turtschaninoff er nominert til European Literature Prize 2024.
Arvejord av Maria Turtschaninoff er nominert til European Literature Prize 2024.
Last ned bilde
Maria Turtschaninoff hylles av kritikerne for sin debut for voksne lesere, Arvejord. Foto: Veikko Somerpuro
Maria Turtschaninoff hylles av kritikerne for sin debut for voksne lesere, Arvejord. Foto: Veikko Somerpuro
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye