KS

KS glad for meklingsløsning med Akademikerne

Del

– KS er glad for at vi med Riksmeklerens hjelp kom fram til en løsning med Akademikerne, og dermed har gjennomført årets hovedtariffoppgjør i kommunesektoren uten konflikt, sier arbeidslivsdirektør i KS Tor Arne Gangsø.

KS ble enige om en forhandlingsløsning med LO Kommune, Unio og YS-kommune 1. mai, mens Akademikerne da valgte å bryte forhandlingene før de var ferdige.

KS og Akademikerne sluttet seg til Riksmeklerens skisse til løsning halvannen time etter fristen ved midnatt 23. mai. Forhandlingsresultatet KS og de tre andre partene ble enige om, blir også gjeldende for Akademikernes medlemmer.

– Vi har gjennom meklingen hatt gode samtaler med Akademikerne, også om samarbeidet videre, sier Gangsø.

Kommunelegeavtalen

KS og Legeforeningen klarte tidligere i år ikke å bli enige om kommunelegeavtalen. Denne særavtalen ble derfor en del av hovedtariffoppgjøret. Legeforeningen er en del av Akademikerne, og kommunelegeavtalen ble derfor også sendt til mekling.

– Resultatet av meklingen er en løsning som gir fastlegene et styrket arbeidsvern. Den nye kommunelegeavtalen vil også bidra til en mer stabil heldøgns legetjeneste til innbyggerne i landets kommuner, sier Gangsø.

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye