Betydelig resultatforbedring for Norsk Kylling i 2023
Norsk Kylling økte omsetningen med 17,6 prosent og har en resultatforbedring på 82,5 prosent i 2023. Totalt omsatte selskapet for 1,8 milliarder.
–De siste årene har vi gjort store investeringer og bygd en solid infrastruktur for ansvarlig matproduksjon i Trøndelag. Selv om vi fortsatt har røde tall, er vi fornøyd med den sterke forbedringen av resultatet, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling.
Beste driftsår i nytt slakteri
Omsetningsveksten på 17,6 prosent har i hovedsak vært i REMA 1000, men selskapet har også betydelig vekst i andre markeder.
–Både i REMA 1000 og hos andre kunder opplever vi økt etterspørsel etter kylling som vokser saktere, og som er produsert etter dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment. Med investeringene vi har gjort i nytt slakteri og rugeri er vi godt rigget for vekst, forteller Talseth.
Talseth trekker frem at den positive resultatforbedringen er et direkte resultat av investeringene i nye produksjonsanlegg, og at tallene er preget av omstillingskostnader knyttet til oppstart i nytt rugeri.
–Samtidig som vi økte volumet i 2023, har vi omstillingskostnader knyttet til oppskalering og nytt rugeri. Resultatforbedringene fra 2022 er betydelige, og med investeringene som bakteppe syns jeg vi leverer et bra resultat, sier hun.
Norges mest bærekraftige merkevare for kylling
For andre år på rad ble Solvinge, som Norsk Kylling produserer eksklusivt for REMA 1000, kåret til Norges mest bærekraftige merkevare for kylling. Talseth er stolt av topplasseringen i Sustainable Brand Index, og mener de som matprodusenter har et viktig ansvar for å produsere maten så ansvarlig som mulig.
– For oss er det en selvfølge å bruke en kyllingtype som har bedre dyrevelferd, og at vi reduserer påvirkningen vi har på klima og miljø. Det at norske forbrukere også har lagt merke til det viktige arbeidet vi har gjort er en stor anerkjennelse til alle ansatte i Norsk Kylling og til de 142 bøndene vi samarbeider med.
Store investeringer gir bedre dyrevelferd
Talseth trekker frem det nye rugeriet på Støren, som åpnet høsten 2023, som et eksempel på hvordan Norsk Kylling tar ansvar. Rugeriet er det første i Norden som tar i bruk en teknologi som tar hensyn til kyllingenes biologi og som gir kyllingene en bedre start på livet. Her får kyllingene vann, fôr og lys umiddelbart etter at de kommer ut av egget.
– Det er ingen tvil om at tidlig fôring gir bedre dyrevelferd, og vi ser allerede nå de positive ringvirkningene dette har i resten av verdikjeden.
Talseth forteller at investeringen har gitt lavere dødelighet og bedre produksjonsresultater. – Dette viser nok en gang hvorfor det er riktig å investere i bedre dyrevelferd, og hvorfor vi som matprodusenter har et ansvar for å ta i bruk ny teknologi og bedre løsninger. Vi kan ikke vente på at forbrukeren eller myndighetene skal tvinge oss til å endre oss. Skal vi ha en plass på fremtidens meny må vi selv lede an i den utviklingen.
Rugeriet fusjonert inn i driften
Fra 1. januar 2023 ble rugeridriften til Norsk Kylling fusjonert inn som en del av selskapet. Hugaas Rugeri AS var frem til da driftet som eget selskap. Justert for fusjonen er resultatforbedringen fra 2022 til 2023 bedre enn det de offisielle regnskapstallene viser.
For intervju eller detaljer om tallene, ta kontakt med kommunikasjonssjef Hanne Marstrand.hanne.marstrand@norsk-kylling.no
+47 993 45 996
Regnskapstall*
*Sammenligningstall for 2022 har samlet tallene for Norsk Kylling AS og Hugaas Rugeri AS.
Tall i millioner
2023 |
2022* |
Endring |
Endring (%) |
|
Omsetning |
1800 |
1531 |
269 |
17,6% |
Driftsresultat |
72 |
-42 |
111 |
|
Resultat før skattekostnad |
-19 |
-110 |
91 |
|
Resultat |
-15 |
-86 |
71 |
82,5% |
Regnskapstall Norsk Kylling AS
2023 |
2022 |
Endring |
Endring (%) |
|
Omsetning |
1800 |
1407 |
393 |
27,9% |
Driftsresultat |
72 |
-37 |
108 |
|
Resultat før skattekostnad |
-19 |
-105 |
86 |
|
Resultat |
-15 |
-82 |
67 |
82,1% |
Kontakter
Hanne MarstrandKommunikasjonssjefNorsk Kylling AS
Tel:993 45 996hanne.marstrand@norsk-kylling.noBilder
Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling
Kylling som vokser saktere, har bedre helse og lavere dødelighet28.11.2024 09:00:00 CET | Pressemelding
Den første doktorgraden som sammenligner dyrevelferd mellom kyllingtyper i Norge, viser at kylling som vokser saktere er mer robust og har bedre helse, enn hurtigvoksende kylling.
Norsk Kylling starter med sertifisert halalproduksjon12.9.2024 11:58:51 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling er godkjent som halalprodusent av kylling. Sertifiseringen ble godkjent av Islamsk Råd Norge denne uken, og selskapet starter med en separat halalproduksjon så fort som praktisk mulig.
Flere ønsker ECC-sertifisert kylling20.8.2024 07:08:50 CEST | Pressemelding
To år etter omleggingen opplever Norsk Kylling stor etterspørsel etter kylling produsert i tråd med dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC).
Produserer mer kylling og slipper ut mindre CO224.6.2024 11:02:39 CEST | Pressemelding
Med fornybar energi og mer energieffektiv drift har Norsk Kylling siden 2020 redusert klimautslippene fra egne anlegg med 86 prosent. I hele verdikjeden har selskapet redusert utslippene med 14 prosent, samtidig har selskapet produsert 11 prosent mer kylling.
En potensiell tragedie for dyrevelferd, matsvinn og mennesker1.6.2024 17:24:42 CEST | Pressemelding
Streiken i Mattilsynet får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon. Dersom myndighetene ikke griper inn snarlig, må Norsk Kylling hver dag avlive 65 000 kyllinger i fjøs, og kaste over 300 000 middager hver eneste dag. I tillegg taper bøndene all inntjening.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom