Mastercard

Receipts vinner prestisjepris fra Mastercard

Del

Receipts er kåret til beste norske selskap i vårutgaven av Mastercard Lighthouse FINITIV. Danske Avallone er den overordnede vinneren.

COO Gillean Dean Nordal og Head of Partnerships Hans Petter Hoel i Receipts tar imot prisen i Tallinn.
COO Gillean Dean Nordal og Head of Partnerships Hans Petter Hoel i Receipts tar imot prisen i Tallinn.

To ganger i året inviterer Mastercard femten av de mest lovende nordiske og baltiske fintech-selskapene til oppstartsprogrammet Lighthouse FINITIV. I går ble vinnerne kåret under teknologikonferansen Latitude59 i Tallinn.

Receipts ble kåret til beste norske selskap. Selskapet leverer en B2B-løsning for digitale kvitteringer. Løsningen gjør det mulig å motta digitale kvittering direkte i nettbanken fra et hvilket som helst kassesystem. Teknologien kan også brukes til å registrere utlegg i bedrifters regnsskapssystemer og kobles opp mot kundeklubber og lojalitetsprogrammer.

Det danske KYC-selskapet Avallone ble kåret til overordnet vinner av programmet. Fransk-kanadiske Leja, som lager tilgjengelige regnskaps- og betalingsløsninger for små virksomheter i Afrika, vant den gjeveste prisen i søsterprogrammet Lighthouse MASSIV, som retter seg mot bærekraftsbedrifter.

De norske selskapene Crowdworks, Eedenbull, FundingPartner og Optius.app deltok også i vårutgaven av Lighthouse FINITIV. I tillegg deltok Carbon Centrum i Lighthouse MASSIV.

Nordisk og baltisk fintech-konkurranse

Lighthouse FINITIV gjennomføres over tre måneder, og gir deltakerselskapene muligheten til å jobbe med Mastercard, ledende nordiske banker, teknologipartnere, rådgivningsmiljøer og investorer. Målet med progammet er å legge til rette for nye samarbeid mellom deltakerne og samarbeidspartnerne eller med hverandre.

På slutten av programmet kåres en vinner for hvert land, samt en overordnet vinner. Vinnerne kåres basert på flere kriterier inkludert partnerskapspotensial, verdiforslag, relevans, investerings- og innovasjonspotensial, og fremdrift i løpet av programperioden. Vinnerselskapet får muligheten til å presentere seg for Mastercards globale oppstartsprogram Start Path.

– Den finansielle teknologibransjen gjennomgår et transformativt skifte, og fintech-selskapene som er valgt ut til dette programmet er i forkant av denne revolusjonen. Jeg er spent på å se innovasjonen og forstyrrelsene de bringer med seg – de flytter grensene for tradisjonelle bank- og betalingsmåter, og løsningene deres imøtekommer forbrukernes endrede behov og forventninger, sier Mats Taraldsson, Head of Fintech and Impact Tech Engagement i Mastercard Norden og Baltikum.

Samarbeidspartnerne for vårens program inkluderer DNB, SEB, Danske Bank, Swedbank, OP Financial Group, Amazon Web Services, Fintech Mundi og Invenio Growth.

Kontakter

Bilder

Avallone ble den overordnede vinneren av Mastercard Lighthouse FINITIV.
Avallone ble den overordnede vinneren av Mastercard Lighthouse FINITIV.
Last ned bilde
Leja vant bærekraftsdelen av programmet, Lighthouse MASSIV.
Leja vant bærekraftsdelen av programmet, Lighthouse MASSIV.
Last ned bilde
COO Gillean Dean Nordal og Head of Partnerships Hans Petter Hoel i Receipts tar imot prisen i Tallinn.
COO Gillean Dean Nordal og Head of Partnerships Hans Petter Hoel i Receipts tar imot prisen i Tallinn.
Last ned bilde

Om Mastercard Lighthouse Finitiv

Mastercard Lighthouse er et partnerskapsprogram utviklet for å styrke økosystemet for finansielle tjenester. Mastercard Lighthouse FINITIV er et gratis program designet for å katalysere symbiotiske partnerskap mellom fintech-selskaper og -tilretteleggere, Mastercard, ledende banker og andre nordiske og baltiske samarbeidspartnere. Ved å kombinere energien og innovasjonen til fintechs med stabiliteten og distribusjonen hos store finansielle tjenestefirmaer, produserer programmet partnerskap som styrker hele økosystemet. Hver femte måned arrangerer programmet en rekke workshops på stedet og online for 15 fintech-selskaper og tilretteleggere, og bringer banker, investorer, rådgivere og fintech-selskaper sammen for å utforske partnerskap via åpen innovasjon.

Les mer om Lighthouse FINITIV på www.mclighthouse.com/finitiv 

Om Mastercard (NYSE: MA)

Mastercard er et globalt teknologiselskap i betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som gagner alle, overalt ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved hjelp av sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og bedrifter med å realisere sitt største potensial. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle. www.mastercard.com

Følg pressemeldinger fra Mastercard

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mastercard på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mastercard

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye