Mastercard

Bits forlenger avtale med Mastercard om å levere eFaktura og AvtaleGiro

Del

Bits – bankenes og finansnæringens felles infrastrukturselskap - fornyer avtalen med Mastercard om å levere eFaktura og AvtaleGiro fra 1. januar 2024. Mastercard skal drifte og videreutvikle tjenestene, og sammen skal partene  holde Norge i front på digital regningsbetaling.

Jan Hauglie
Jan Hauglie

Norge er et av verdens mest digitale land, med en sterk digital betalingsinfrastruktur og gode digitale regningstjenester. Nordmenn betalte regninger for rekordhøye 770 milliarder kroner i 2022 gjennom tjenestene eFaktura og AvtaleGiro. eFaktura ble for første gang brukt over 200 millioner i løpet av et år i 2022, mens AvtaleGiro ble brukt 148 millioner ganger i 2022.

– Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Mastercard Payment Services og videreutvikle samarbeidet. Bits og bankene har sammen med vår leverandør Mastercard Payment Services, jobbet sammen for å bidra til å bygge og forme det digitale betalings-Norge slik vi kjenner det i dag, sier Eivind Gjemdal fra Bits, og fortsetter:

– Bedrifter og forbrukere har tatt i bruk nye, nettbaserte tjenester for å oppnå effektivitet, stabilitet og sikkerhet. Sikre betalinger i rett tid er til gode for både betalere og betalingsmottakere. I den nye avtalen ligger det en felles ambisjon om å fortsette innovasjonen som har brakt oss dit vi er i dag.

Fremst på innovasjon

Mastercard kjøpte opp bedriftstjenestedivisjonen av Nets i 2021. Selskapet etablerte Mastercard Payment Services for å drive både konto-til-konto-tjenester (som eFaktura og AvtaleGiro) og infrastrukturen bak sanntidsbetalinger. Målet er å drive og utvikle høyteknologiske løsninger i et svært digitalt marked.

– Det som skapte sterke norske betalingsløsninger var forpliktelser fra sektoren og utvikling av rett teknologi til rett tid. Det fortsetter å være relevante faktorer. Nå øker tempoet på den digitale utviklingen, og det gjelder også for betalinger, sier Jan Hauglie, administrerende direktør for Mastercard Payment Services Norge, og fortsetter:

– I dag er det høye tempoet i den digitale utviklingen i stor grad drevet av digitale atferder og rutiner, samt av behov for bedrifter og forbrukere som stadig endrer seg. Sammen med Bits og norske banker utforsker vi stadig nye måter å øke stabilitet og sikkerhet og redusere friksjon til gode for forbrukere, bedrifter og samfunn.

Kontakter

Om Mastercard

Om Mastercard (NYSE: MA)www.mastercard.com Mastercard er et globalt teknologiselskap i betalingsindustrien. Vårt formål er å koble sammen og gi kraft til en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt ved å gjøre transaksjoner trygge, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke trygge data og nettverk, partnerskap og lidelse, hjelper våre nyvinninger og løsninger individer, finansinstitusjoner, myndigheter og næringsliv med å nå sitt potensial. Vår anstendighetskvotient (DQ) driver vår kultur og alt vi gjør innenfor og utenfor selskapet. Med koblinger på tvers av over 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner uvurderlige muligheter for alle.

Følg pressemeldinger fra Mastercard

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mastercard på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mastercard

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye