Uten mye regn blir resten av vårflommen udramatisk i Sør-Norge

Del

Det ligger fremdeles en god del snø i høyfjellet. Dersom det ikke kommer mye regn de neste ukene, vil resten av vårflommen i Sør-Norge neppe føre til de store skadene.

Det lå mer snø enn normalt i fjellene i Sør-Norge i år, men vårflommen i Sør-Norge har så langt forløpt uten stor dramatikk. Dette skyldes de gunstige værforholdene, med veksling mellom varmere og kjøligere temperaturer og lite regn. Det har gjort at snøsmeltingen har strukket ut i tid.

Nå er det meste av snøen smeltet opp til 1000 meter over havet. Høyere til fjells ligger det fremdeles mye snø og snøsmeltetoppen ligger fremdeles frem i tid.

– Dersom vi ikke får mye regn de neste ukene vil resten av vårflommen i Sør-Norge, som i  Gudbrandsdalen og  Drammensvassdraget, neppe føre til store skader. Skulle vi derimot få store regnmengder, kan vårflommen likevel nå oransje eller rødt farenivå, sier flomvarsler i NVE Elin Langsholt.

I Trøndelag er det nå lite snø igjen. I Nordland og deler av Troms er det nå mindre snø enn normalt for årstiden.

– Etter et par kjølige dager, er det ventet varmere vær og moderate nedbørmengder i kommende tidagersperiode. Dette bidrar til at sannsynligheten for en vårflom på oransje nivå er liten i år. I indre deler av Troms og deler av Finnmark er det fortsatt mye snø. Med dagens værmelding er likevel sannsynligheten for skadeflom liten også her, sier Langsholt.

Kontakter

Lenker

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye