Statens vegvesen

Nå blir det slutt på langtidsparkering på Kongeplassen

Del

Den store parkeringsplassen på E10 på norsk side av Riksgrensen, kjent som Kongeplassen, er blitt litt for populær. 

Nå kommer det opp nye skilt på Kongeplassen på E10 nær grensen til Sverige. Her kan du parkere maksimalt 48 timer i strekk.
Nå kommer det opp nye skilt på Kongeplassen på E10 nær grensen til Sverige. Her kan du parkere maksimalt 48 timer i strekk. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Det er Statens vegvesen som eier og drifter parkeringen som ligger på begge sider av E10 i Narvik kommune. Vegvesenet har opplevd utfordringer med at bobiler og campingvogner har blitt stående på plassen over lang tid. Disse hindrer brøyting og drift, og det blir dårligere plass til folk som skal på hyttebesøk, fjelltur eller trenger en pause i kjøringa. 

Nå settes det opp skilt som viser at du kan campe på Kongeplassen maks to døgn i strekk. Bakgrunnen for dette er at campingvogner har blitt stående i flere uker, noen også med fortelt.

– Parkeringsplassen skal være et godt tilbud til alle, og ikke bare for noen få. Det er viktig at vi får brøytet om vinteren og driftet plassen hele året. Det er mange som skal på besøk på hyttene eller gå i fjellet både sommer og vinter. Det er også viktig for trafikksikkerheten at folk som kjører langt får tatt seg en pause, sier byggeleder Renate Dalmo i Statens vegvesen.

Med de nye skiltene blir reglene tydelige for alle. Bobilturister fra inn- og utland er velkomne til å nyte naturen på Bjørnfjell og ta ei overnatting eller to på Kongeplassen. Og du kan fremdeles ta med vogna om du skal på helgebesøk til familien på hytta.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Slik blir de nye skiltene på parkeringsplassen på Bjørnfjell.
Slik blir de nye skiltene på parkeringsplassen på Bjørnfjell.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye