Stortinget

Folketingets formann på offisielt besøk til Stortinget

Del

Stortingspresident Masud Gharahkhani tar imot formannen for det danske Folketinget, Søren Gade, til offisielt besøk på Stortinget mandag 27. mai.

Stortingspresidenten i stortingssalen
Stortingspresident Masud Gharahkhani (A) tar imot formannen for det danske Folketinget, Søren Gade, til offisielt besøk på Stortinget mandag 27. mai.Foto: Stortinget. Stortinget

–  Danmark og Norge deler mange grunnleggende verdier, som frihet og demokrati. Vår demokratiske historie er tett sammenvevd, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Demokratiutvikling står sentralt

Det er stortingspresidenten som har invitert Folketingets formann. Besøket bekrefter de tette båndene mellom det norske og danske parlamentet og gir anledning til erfaringsutveksling og ny kunnskap om aktuelle saker.

–  Arbeidet med å opprettholde og styrke tilliten til demokratiet, er en kjerneoppgave for oss folkevalgte i Danmark og Norge. Jeg ser frem til å utveksle erfaringer med min danske kollega om arbeidet med demokratiutvikling i våre respektive land, sier Gharahkhani.

Under besøket skal Gade møte blant andre statsminister Jonas Gahr Støre og medlemmer av Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Det legges også opp til et besøk på Nasjonalbiblioteket for å se utstillingen om «Landslovsjubileet».

Fotomuligheter:

10:00: Ankomst Løvebakken
10:10: Oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor
10:40: Signering av gjestebok og foto foran flaggene
10:42: Dørstokkmøte med mulighet for spørsmål

Akkreditering:

Journalister og fotografer som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje bes akkreditere seg til presse@stortinget.no innen fredag 24. mai klokken 13. Seneste oppmøte på Løvebakken mandag 27. mai er klokken 09:30.

OBS: Ved stort oppmøte vil det opprettes fotopool.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakten for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon mandag–fredag kl. 07.30–20.00 og lørdag–søndag kl. 11.00–20.00. E-post leses hverdager 07.30–16.30.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Bilder

Stortingspresidenten i stortingssalen
Stortingspresident Masud Gharahkhani (A) tar imot formannen for det danske Folketinget, Søren Gade, til offisielt besøk på Stortinget mandag 27. mai.Foto: Stortinget.
Last ned bilde

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye