NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Teslas streikebryter-import fra utlandet er useriøs

Del

At Tesla benytter seg av streikebrytere fra utlandet er å kaste den nordiske modellen på dør.

NITO-president Trond Markussen
NITO-president Trond Markussen Bjarne Krogstad / NITO

NITO reagerer med vantro over Teslas streikebryteri. 

Streiken til IF Metall i Sverige ligger an til å bli en av de tøffeste kampene mot utenlandske eiere for å opprettholde den nordiske modellen. Å utføre arbeidet til person som er tatt ut i streik er både en alvorlig og illojal handling overfor de streikende og arbeidstakere generelt. 

-  Å importere streikebrytere fra utlandet til Sverige, slik som det skriver danske fagbladet 3F skriver, er uetisk og useriøst. Det strider mot de grunnleggende verdiene vi fagforeninger og samfunn og står for, sier han. 
 
Markussen mener at streiken illustrerer betydningen av solidaritet og organisering i arbeidslivet. Den nordiske modellen har vært avgjørende for å bygge vår felles velstand og evnen til verdiskaping. Uten denne hadde vi aldri hatt det så godt som vi har det i norsk arbeidsliv. 

- Det som nå skjer i Sverige, kan vi ikke ta lett på. Det er ingen som ønsker seg amerikanske tilstander i Norge, sier NITO-president Trond Markussen.

Kontakter

Om NITO

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye