Samferdselsdepartementet

Høring: Regjeringen vil sikre god og miljøvennlig transport langs kysten

Del

– Det er viktig med god og effektiv transport av gods og passasjerer langs kysten. Kystruten har en lang og stolt historie med over 130 år med transport av passasjerer og gods langs kysten fra Bergen til Kirkenes, og regjeringen ønsker å sikre et best mulig tilbud også i fremtiden. Derfor setter vi denne våren i gang et transport- og miljøfaglig utredningsarbeid av kystrutetjenesten. Samtidig vil vi gjennomføre en åpen høring, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Staten kjøper nå sjøtransporttjenester mellom Bergen og Kirkenes, med daglige anløp i 34 havner hele året. Hensikten er å sikre et tilfredsstillende transporttilbud for passasjerer som reiser lokalt eller regionalt fra havn til havn, og godstransport mellom Tromsø og Kirkenes. Dagens avtaler gjelder for perioden 2021-2030.

Utredning skal sikre best mulig transport langs kysten

Regjeringen vil nå utrede hvordan kystrutetjenesten skal være etter 2030, og vil blant annet se på hvilke transportbehov kystrutevirksomheten skal dekke, hvilke miljøkonsekvenser den har, og potensialet for ytterligere skjerping av miljøkravene.

– Vi trenger mer kunnskap om det grunnleggende transportbehovet langs kysten, og hvordan dette kan dekkes på en mest mulig miljøvennlig måte. Målet er å få en best mulig transporttjeneste for folk langs kysten, sier Nygård.

Det er Oslo Economics som skal gjennomføre utredningen for departementet.

Samtidig gjennomfører departementet en åpen høring der alle interessenter kan komme med innspill. Innspillene fra høringen vil bli løpende tilgjengeliggjort for utrederne.

Høringen finner du her.

Kontakter

Lenker

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Tone Wille ny styreleder i Avinor AS20.6.2024 10:59:19 CEST | Pressemelding

– Regjeringen vil videreføre og styrke Avinor-modellen. Pandemien, og ettervirkningen av denne på flytrafikken og Avinors inntekter, har imidlertid satt selskapet i en krevende finansiell situasjon. For å sikre Avinor bærekraftige finansielle rammebetingelser krever dette betydelige tiltak fra både staten og Avinor. Med Tone Wille som ny styreleder, og Fridtjof Berents som nytt styremedlem, forsterker vi den finansielle kompetansen i styret, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye