Av-og-til

- Mye fyll på 17. mai, også i år.

Del

Flere steder i landet melder politiet om mange oppdrag knyttet til mye alkohol og fyll. - Dessverre ble det mye fyll på 17. mai, også i år, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til. 

Thomas Brun NTB Kommunikasjon

- Det er synd at noens voldsomme festing på 17. mai ender opp med å gå utover andre. Det er trist å lese om barnefamilier og andre som ikke har ønsket å oppholde seg i sentrumsgater på nasjonaldagen, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. 

Selv om mange har vært ute og oppfordret til å la nasjonaldagen være mindre fuktig i år, meldes det om mye fyll og slagsmål over hele landet.

- Det er særlig en tendens med mange mindreårige, ungdommer og unge voksne som drikker mye på 17. mai. Skal vi snu denne trenden, må vi forebygge tidligere og se hvilke tiltak som kan settes inn i god tid før neste års feiring, sier Kaski. 

En befolkningsundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på vegne av alkovettorganisasjonen Av-og-til bekrefter at alkoholen tar for mye plass på nasjonaldagen:

  • 51 prosent sier at det er blitt vanlig å se mye alkohol i gatene på 17. mai
  • 51 prosent synes alkohol har en for stor plass i 17. mai-feiringen

Kontakter

Om oss

Av-og-til er en alkovettorganisasjon. Vi setter fokus på situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko eller kan være til ulempe for andre. Av-og-til vil bidra til å redusere de negative følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle.

Følg pressemeldinger fra Av-og-til

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Av-og-til på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Av-og-til

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye