Widerøe

Stein Nilsen fratrer som administrerende direktør i Widerøe

Del

Etter ni år som administrerende direktør og konsernsjef i Widerøe har Stein Nilsen bedt om avløsning. Norwegian har allerede satt i gang en prosess for å finne en etterfølger. Stein Nilsen vil fortsette i stillingen frem til ny leder for Widerøe er på plass.

Widerøe

Stein Nilsen kom til Widerøe i 2015 og har bidratt mye til å utvikle selskapet gjennom en svært krevende periode for norsk luftfart. Widerøe har vokst fra 1 450 ansatte i 2015 til et selskap med nesten 3 500 ansatte i 2024. En rekke nye ruter er blitt etablert både innenriks og utenriks. Ikke minst har Widerøe flydd sine kunder trygt fram i storm og stille i det norske regionalnettet og bidratt til bosetting og verdiskaping i hele landet. Samtidig har Widerøe også utviklet bakketjenestene på flyplassene i Norge. Omsetningen i Widerøe har i samme periode blitt mer enn doblet.

– Widerøe er et fantastisk selskap, og det har vært et privilegium å få muligheten til å lede og jobbe med så mange flinke folk. Etter ni år med mange og krevende utfordringer, og i tillegg en pandemi, er nå Widerøe i en situasjon med stabil økonomi og drift og en avklart eiersituasjon. Det kjennes riktig ut for meg å gi stafettpinnen videre til en ny ansvarlig leder for virksomheten. En stor takk til alle jeg har blitt kjent med og fått jobbe sammen med i alle disse årene, sier Stein Nilsen.

– Jeg vil først og fremst takke Stein for det usedvanlig gode samarbeidet og for alt han har gjort – både for Widerøe spesielt og for etableringen av et sterkt luftfartskonsern i Norge. Han har sammen med sine medarbeidere bygd opp et solid selskap som har fremtiden foran seg. Stein er både en dyktig og kunnskapsrik leder, men han er også en kulturbygger mange i luftfarten kan lære av. Jeg skulle svært gjerne hatt Stein med videre, men respekterer selvsagt avgjørelsen, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kontakter

Om oss

Widerøe er Norges eldste flyselskap med over 3500 engasjerte medarbeidere. Widerøe består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe AS er et heleid datterselskap i Norwegiankonsernet.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Widerøe surfer videre inn i fellesferien4.7.2024 08:05:19 CEST | Pressemelding

Med vind i seilene viser månedstallene nok en gang positiv utvikling. Seks prosent lavere kapasitet sammenlignet med fjoråret, men samtidig fire prosent kapasitetsøkning fra mai 2024. Juni endte med en kabinfaktor på 77 prosent totalt og salget av sommerferiebilletter har vært god i ukene inn mot juli. På anbudsrutene fortsetter passasjerveksten som følge av halverte makspriser, og juni endte opp med en økning på 22 prosent mot fjoråret. Anbuds-produksjonen har vokst med 16 prosent, og kabinfaktoren har økt med fem prosentpoeng til 66 prosent.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye