Easee

Easees jordfeilvern er i henhold til europeisk standard

Del

Både jordfeilvernet og alle andre produkttekniske forhold er gjennomtestet og funnet i henhold til europeisk standard. 

Prosessen med svenske myndigheter avdekket at Easee hadde mangelfull dokumentasjon for Easee Home og Easee Charge da de to ladeboksene ble lansert i 2019. Det var blant annet erklært samsvar med feil standard for jordfeilvern. 

I dag kunne selskapet endelig lukke de siste utestående kravene fra svenske myndigheter i form av en ny og vanntett dokumentasjonspakke. 

– Det har vært en lang og lærerik prosess for oss. Vi har ikke bare oppdatert dokumentasjonen vår, men gått den lange veien rundt og fått utført tekniske tester av både jordfeilvern og alle andre sikkerhetsfunksjoner på nytt, sier juss- og samsvarsdirektør i Easee, Lene Kristin Wilhelmsen. 

I den nye dokumentasjonspakken vil Easee erklære samsvar med riktig standard for jordfeilvern, og ladeboksene har vært gjennom omfattende laboratorietester for å bevise at sikkerhetskravene i standarden er innfridd.

Hjelp av eksterne eksperter

Selskapet har det siste året fått hjelp av både uavhengige, akkrediterte testlaboratorier og eksterne eksperter på dokumentasjon for å ordne opp.

Som uavhengig rådgiver har Rejlers i lengre tid bistått Easee med flere oppgaver knyttet til både eksisterende og nye produkter. I dette arbeidet har det vært tett samhandling mellom Easee, akkrediterte testlaboratorier og Rejlers. 

– Vårt bidrag har vært å veilede i relevant regelverk, samarbeide med testhus og grundig gjennomgå produktenes dokumentasjon, testrapporter, risikovurderinger og annet, sier Divisjonsdirektør i Rejlers, Ragnar Holtan.

Gjennom akkrediterte testhus er det gjennomført omfattende tester basert på de relevante standardene for ladestasjoner. Resultatene viser at jordfeilbeskyttelse og alle andre sikkerhetsfunksjoner er i samsvar med kravene. 

– Rejlers sitt spesialistteam har, sammen med Easee og testhusene, gjort en viktig jobb, og det er svært gledelig å se at produktet innehar sikkerhetsfunksjoner som overgår standardenes minimumskrav, sier Holtan.

Dette er en milepæl for Easee som ser fremover, samtidig som elektrikere og sluttkunder kan få trygghetsfølelsen de fortjener.

– Det har vært et tungt år, men vi er takknemlige for at Elsäkerhetsverket gjorde oss oppmerksomme på manglene i dokumentasjonen. Vi føler oss nå sterkere enn noensinne, og sitter igjen med det som sannsynligvis er den mest gjennomtestede og dokumenterte ladeplattformen i verden, avslutter Wilhelmsen. 


Teknisk tillegg:  
Ved lansering av Easee Home og Charge i 2019 ble det i samsvarserklæringen henvist til jordfeilvernstandarden EN 61008-1 som en del av samsvaret mot ladestandarden EN IEC 61851-1.
 
I den nye dokumentasjonen vil Easee erklære samsvar med EN IEC 60947-2, i tillegg til deteksjonsdelen av DC-standarden IEC 62955.  Alle aspektene av produktene er testet og funnet i henhold til gjeldende krav av akkrediterte testhus.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Easee

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Easee på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Easee

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye