Den Norske Opera & Ballett

I kjelleren med Jo Strømgren

Del

På tide å gå i kjelleren – på Jo Strømgrensk vis! Den nye danseforestillingen Kjelleren har verdenspremiere på Operaens Scene 2 når Jo Strømgren kompani er på plass 23. mai.

Jo Strømgren kompani har norgespremiere på den nye danseteaterforestillingen «Kjelleren» på Operaens Scene 2 23. mai.
Jo Strømgren kompani har norgespremiere på den nye danseteaterforestillingen «Kjelleren» på Operaens Scene 2 23. mai. Foto: Jo Strømgren

Kjelleren er en uavhengig oppfølger av Loftet (2022), hvor temaet var kjærlighet mellom kvinner. Når Jo Strømgren kompani er tilbake med en ny danseforestilling, med verdenspremiere i Operaen, handler det om kjærlighet til kvinner som for lengst er døde og glemt for verden. 

«Vissheten om deres lidelser har derimot gitt dem evig liv. Kanskje kan de også minne oss om hvor patriarkalsk verden fremdeles er», skriver Jo Strømgren kompani om forestillingen. 

I Loftet fulgte vi fire kvinner som snek seg opp på et loft i lunsjpausen sin. I Kjelleren går ferden videre ned i underetasjen, der vi finner fire kvinner – en levende og tre døde. Fra etasjen over høres lyden av lystige mannsstemmer. 

Det er trist. Helt til det rykker i armen til en av de døde. 

En særegen blanding av dans og teater 

Jo Strømgren har utmerket seg i inn- og utland som koreograf, regissør, scenograf og dramatiker. Siden 2013 er han tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf – og parallelt har han sitt eget kompani, Jo Strømgren Kompani (JSK).    

JSK har turnert i over 60 land med sin helt særegne blanding av dans og teater, med en distinkt og ofte svært fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner. 

Med Kjelleren har JSK fått et nytt danseteatralsk verk på repertoaret, i co-produksjon med Den Norske Opera & Ballett. På scenen står danserne Henriette Hamli, Nora Svendgaard, Anna Benedicte Andresen, Malika Berney. Jo Strømgren står for koreografi, scenografi, lyd- og lysdesign, musikken er komponert av Bergmund Waal Skaslien, og Bregje van Balen har tegnet kostymene. 

Jo Strømgren kompani: Kjelleren, premiere 23. mai, Scene 2: https://www.operaen.no/forestillinger/jo-stromgren-kompani-kjelleren-ballett/  

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye