Norsk elbilforening

Få på plass skilting for hurtiglading!

Del

Ni av ti elbilister mener det bør være skiltet til ladestasjoner på samme måte som det er skiltet til bensinstasjoner.

– Det er uforståelig at Statens vegvesen avslår søknad om skilting ved å vise til at elbilistene klarer seg med digitale løsninger, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

– Vi har en sterk oppfordring til Statens vegvesen som forvalter skiltforskriften, om å prioritere å sette opp serviceskilt til ladestasjoner, sier generalsekretær Christina Bu.
Serviceskilt 609 viser vei til ladestasjoner de få stedene dette blir satt opp. Altfor ofte avslår Statens vegvesen søknader fra ladeselskaper om å få satt opp skiltet. Foto: Jamieson Pothecary

Norsk elbilforening gjennomfører en stor undersøkelse hvert år, og i en årrekke har mangel på skilting til ladestasjoner vært noe av det elbilistene har skrevet om i fritekst. I årets rykende ferske Elbilisten blir dette inntrykket bekreftet ytterligere. Hele 93 prosent sier seg enig eller veldig enig i følgende påstand: «Det burde vært skiltet til ladestasjoner på samme måte som det er skiltet til bensinstasjoner».

– Vi har undret oss over at det er så mye mindre skilting til ladestasjoner enn til bensinstasjoner, og har derfor spurt ladeselskapene om de ikke ønsker slik skilting, forteller Christina Bu.

Det viser seg at ladeselskapene ofte får avslag på søknader om skilting, forteller hun.

Trafikkfarlig å basere seg på at elbilister må bruke app

En gjenganger i avslagene er at det fins kart med oversikt over ladestasjoner tilgjengelig på nettsider, og via apper for mobiltelefon. 

– Vi har ingen forståelse for at et avslag kan begrunnes med at elbilister kan orientere seg digitalt og bruke app for å finne ut hvor de kan lade bilen sin, sier Bu.

– Det kan umulig være ønskelig at stressede bilister med sterkt behov for lading, skal orientere seg ved hjelp av telefonens apper eller på skjermen i bilen for den saks skyld, mener Christina Bu.

Hun mener at skilting langs veien er den tryggeste og beste måten å informere bilistene på. Hun har på vegne av elbilistene sendt et brev til Statens vegvesen der hun viser til både håndbok for trafikkskilt og regjeringens ladestrategi som sier at det skal skiltes til ladestasjoner.

– Vi har en sterk oppfordring til Statens vegvesen som forvalter skiltforskriften, om å prioritere å sette opp serviceskilt til ladestasjoner, sier Bu.

Elbilforeningen jobber for å få slutt på alle avslagene slik at ladeselskapene kan få satt opp nødvendige skilt som viser vei til hurtiglading for de mange elbilistene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

– Vi har en sterk oppfordring til Statens vegvesen som forvalter skiltforskriften, om å prioritere å sette opp serviceskilt til ladestasjoner, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
– Vi har en sterk oppfordring til Statens vegvesen som forvalter skiltforskriften, om å prioritere å sette opp serviceskilt til ladestasjoner, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
Last ned bilde

Lenker

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye