Oppdatert XPENG G9 tilbyr nye, smarte løsninger og økt nyttelast

Del

Den romslige og smarte elektriske vinneren av Folkets Favoritt-kategorien i Årets Bil-kåring, XPENG G9, får nå en fornyelse som gjør livet enda mer behagelig for sjåføren. Modellen som kan hurtiglade med opptil 300 kW takket være 800V-teknologi, blir nå enda mer brukervennlig ved at den oppdaterte modellen tilbyr trådløs Apple CarPlay og Android Auto. Dette gir XPENG-eiere enda mer frihet til å bruke sine favorittapper underveis. I tillegg kommer det en rekke forbedringer i interiøret, og ekstra gledelig for norske kunder er det at den maksimale nyttelasten har blitt økt. Bilen forventes å være tilgjengelig hos de norske agentene til høsten.

XPENG G9
XPENG G9

Tilgang til trådløs Apple CarPlay eller Android Auto var et ønske mange av kundene våre hadde. Det er nå på plass. Videre fortsetter XPENG å utføre alt av programvareutvikling internt, og planlegger flere OTA-oppdateringer for å kontinuerlig forbedre XPENG G9.

Men det er ikke kun tekniske forbedringer som er tilgjengelig med nye XPENG G9. Kundene kan nå velge en tredje interiørfarge i tillegg til svart og saddle brown: Diamond grey. I tillegg er taktrekket nå tilgjengelig i svart for alle interiørfarger. I 2024-versjonen av XPENG G9 fungerer seteventilasjonen for fører og passasjer ikke lenger bare i seteputen, men også i ryggstøtten. Midtkonsollen huser nå to trådløse ladepunkter for smarttelefoner i stedet for én, og kan lade med 50W i stedet for 15W. Den maksimale nyttelasten til XPENG G9 har økt med 100 kg til 550 kg. Dette har vært en etterspurt oppgradering for norske kjøpere.

XPENG G9 forblir utover dette uendret, og beholder sine mange styrker. Takket være sin innovative elbilplattform med 800V-arkitektur, kan XPENG G9 hurtiglade med opptil 300 kW, noe som gjør at det 93,1 kWh store batteriet (Long Range og Performance) kan lades fra 10 til 80% på kun 20 minutter. Det var denne teknologien som sikret bilen en sterk laderekord under fjorårets store elbiltest NAF El Prix.

Maksimal WLTP-rekkevidde (Long Range) er inntil 570 km. Sommer- og vintertester utført av Norges Automobilforbund (NAF) har vist at XPENG G9 også er tett på eller til og med overstiger disse verdiene i virkeligheten. XPENG G9 transporterer ikke bare passasjerene i luksus og komfort, men også svært sikkert: Den elektriske SUV-en har fått en maksimal sikkerhetsvurdering på 5 stjerner fra Euro NCAP. Garantiperioden på 7 år eller 160 000 km gjelder også for den oppdaterte versjonen av XPENG G9.

– XPENG G9 har vært en stor suksess for oss i Norge, og med de nye endringene viser vi at vi lytter til kundene og tilbakemeldingene vi får. Den oppdaterte modellen har derfor fått tilført en rekke forbedringer for å gjøre vårt allerede gode flaggskip enda bedre. Vi gleder oss til å introdusere den oppdaterte XPENG G9 til norske kunder snart, sier Managing Director i Xpeng Motors Norway, Claes Persson.

XPENG G9 forblir tilgjengelig i tre varianter: RWD Standard Range, RWD Long Range og AWD Performance. Den oppdaterte XPENG G9 vil være tilgjengelig hos XPENG i løpet av høsten. Pris fra 540 000 kroner, i tillegg til frakt- og leveringskostnader på 9900 kroner. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

XPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Nye XPENG G6 er årets mest spennende elbil-utfordrer – får norgespremiere 11. april på SHE Conference i Oslo Spektrum2.4.2024 11:30:59 CEST | Pressemelding

Oslo, 2. april 2024 XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet. Med dette fyller XPENG et viktig segment i sin portefølje, og forventningene er høye. XPENG G6 har det som skal til for å bli en storselger i Norge, med en vinnende kombinasjon av konkurransedyktig pris og ledende spesifikasjoner som svært høy ladehastighet (opptil 280 kW) og WLTP-rekkevidde på inntil på 550 km. Bilen får avansert programvareteknologi, i tillegg til god plass, høy komfort og et svært høyt nivå av standardutstyr. Dette fører til at XPENG G6 har alt som skal til for å vinne nordmenns hjerter. Bilen kan velges med to ulike batteripakker og motorer, som gir et valg mellom bakhjulsdrift og Norgesfavoritten firehjulstrekk. XPENGs linjelekre SUV kan bestilles fra mai og vil være på plass hos agentene i løpet av tredje kvartal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye