Eika Gruppen

Skudenes & Aakra Sparebank blir alliansebank i Eika

Del

Skudenes & Aakra Sparebank har inngått avtale om å bli en alliansebank i Eika. - Et fortsatt kundefokus og vår ambisjon om å møte fremtiden som en sterk og selvstendig lokal sparebank ligger til grunn for at banken nå velger Eika Alliansen, sier banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank May Bente Olsen.

- Vi i Eika er stolte og ydmyke når Skudenes & Aakra Sparebank nå velger å bli en del av Eika alliansen. Vi har gjennom en god og tillitsfullprosess lært Skudenes & Aakra Sparebank å kjenne som en selvstendig, solid og veldrevet, lokal sparebank med stor betydning for Karmøy med omland. I Eika er vi mange som nå ser frem til et tett og godt samarbeid med banken, sier konsernsjef Steinar Simonsen i en kommentar.

- Jeg snakker på vegne av alle bankene i Eika når jeg kan ønske Skudenes & Aakra Sparebank velkommen i alliansen. Det er en bekreftelse av kvalitet og styrke at Skudenes & Aakra har valgt å bli en alliansebank i Eika. Med Skudenes & Aakra Sparebank, Haugesund Sparebank, Jæren Sparebank og Rogaland Sparebank, blir Eika-alliansen en sterk og stor aktør i hele sørvest-Norge, kommenterer Hans Kristian Glesne, styreleder i Eika Gruppen og adm banksjef i Skue Sparebank

- I snart 150 år har Skudenes & Aakra Sparebank vært en samfunnsbygger og lagspiller, først på Karmøy og etter hvert også på Haugalandet. Kundene velger oss fordi de opplever at vi gjør banktjenester enkelt i deres hverdag. Et fortsatt kundefokus og vår ambisjon om å møte fremtiden som en sterk og selvstendig lokal sparebank ligger til grunn for at banken nå velger Eika Alliansen. Vi kjenner trygghet for at samarbeidet med Eika og nærmere 50 andre lokalbanker vil videreutvikle kundetilbudet vårt og gi stordriftsfordeler gjennom felles teknologi- og produktløft, sier banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank May Bente Olsen.

Skudenes & Aakra Sparebank har signert avtale om deltakelse i Eika-alliansen. Avtalen innebærer at Skudenes & Aakra Sparebank innenfor dagens eierstruktur vil bli eier av 3,1 % av aksjene i Eika Gruppen AS. Banken vil delta i samarbeidet om bankdrift, Eika Boligkreditt AS og distribusjon av Eika-produkter. De enkelte avtalene knyttet til samarbeidet og distribusjon vil tre i kraft på ulike tidspunkter for å hensynta forpliktelser i Skudenes & Aakra Sparebanks eksisterende samarbeids- og distribusjonsavtaler.

Skudenes & Aakra Sparebank er den andre banken på bare et halvt år som velger Eika som sin nye bankallianse. Eika har et fortsatt et uttalt mål om å tiltrekke seg ytterligere nye banker til Eika-felleskapet. Gjennom langvarig og effektivt samspill har Eika Alliansen lykkes med å realisere betydelige stordriftsfordeler for en effektiv, framtidsrettet, konkurransedyktig selvstendig sparebank.

Samtidig har Eika sammen med bankene bygget store verdier over tid. En bevist samarbeidsevne, sammen med sterke resultater og høy medarbeider- og alliansetilfredshet gir Eika et svært godt utgangspunkt for også fremover å leve opp til en visjon om å være markedets beste alternativ for selvstendige banker som ønsker å drive under eget navn.

Når Skudenes & Aakra Sparebank nå velger Eika som allianse er det en bekreftelse på riktige strategiske valg i Eika over tid. Eika ser frem til et langt og godt samarbeid med den nye banken, og til fortsatt å spille en aktiv rolle i videreutviklingen av det norske bankmarkedet.

Skudenes & Aakra Sparebank har hovedkontor på Karmøy i Rogaland, forretningskapitalen er på 14,4 milliarder kroner og banken har 56 årsverk.

Kontakter

Bilder

- Vi i Eika er stolte og ydmyke når Skudenes & Aakra Sparebank nå velger å bli en del av Eika alliansen. Vi har gjennom en god og tillitsfullprosess lært Skudenes & Aakra Sparebank å kjenne som en selvstendig, solid og veldrevet, lokal sparebank med stor betydning for Karmøy med omland, sier Eikas konsernsjef Steinar Simonsen i en kommentar.
- Vi i Eika er stolte og ydmyke når Skudenes & Aakra Sparebank nå velger å bli en del av Eika alliansen. Vi har gjennom en god og tillitsfullprosess lært Skudenes & Aakra Sparebank å kjenne som en selvstendig, solid og veldrevet, lokal sparebank med stor betydning for Karmøy med omland, sier Eikas konsernsjef Steinar Simonsen i en kommentar.
Last ned bilde

Om Eika

Eika Alliansen består av selvstendige lokalbanker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Bankene er fordelt over store deler av landet og nyter høy tilfredshet blant sine kunder. Samarbeidet i Eika sørger for stordriftsfordeler til bankene, som igjen bidrar med økonomisk vekst og trygghet for privatkunder og næringslivet.

Eika Gruppen er eid av bankene og har som visjon å styrke lokalbanken. Eika Gruppen sin kjernevirksomhet er å bidra til effektiv bankdrift gjennom gode og kostnadseffektive produkt- og tjenesteleveranser. Inkludert en komplett plattform for bank-infrastruktur og fagkompetanse #veddinside.

Les mer på eika.no

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

Høyere skadetall trekker ned kvartalsresultatet8.5.2024 09:33:43 CEST | Pressemelding

Eika Gruppens netto driftsinntekter endte på 1,2 milliarder kroner i årets første kvartal, opp fra 1,1 milliarder i 2023. Resultat før skatt ble -48 mot 32 millioner kroner i fjor. Reduksjonen skyldes et svakt forsikringsresultat etter et utfordrende skadebilde i årets to første måneder. De siste to månedene viser imidlertid en betydelig forbedring i skadesituasjonen, og den underliggende trenden er positiv.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye