Frivillighet Norge

Frivilligheten har behov for mer forutsigbarhet

Del

–Frivillighet Norge er skuffet over manglende forutsigbarhet i de nasjonale budsjettene gjennom en årrekke. Nok en gang foreslår regjeringen en sum til momskompensasjonsordningen som ikke innebærer fullfinansiering, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen. 

Demoonstrasjonsskilt med teksten Nei til moms på dugnad.
Frivilligheten trenger full og regelstyrt momskompensasjon Frivillighet Norge/Birgitte Heneide

–Nok en gang må full momskompensasjon sikres gjennom forhandlinger og salderinger. Frivillighet Norge mener en regelstyring av ordningen vil gi frivilligheten den forutsigbarheten og tryggheten som er nødvendig for å bidra i de nasjonale løftene fremover. 

I årene som kommer vil Norge stå ovenfor utfordringer som krever store felles løft på tvers av sektorer og interesser. Dette bærer forslaget til revidert nasjonalbudsjett preg av, med betydelige påplussinger til forsvar og helse særlig. 

–Målene om styrket beredskap, bedret folkehelse og inkludering av et mangfold av grupper i samfunnslivet kan ikke nås uten at frivillig sektor involveres i økende grad, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge. 

–Likevel er det ikke foreslått endringer i revidert nasjonalbudsjett for den viktigste økonomiske ordningen for frivillige organisasjoner, det står stadig 2,44 milliarder til momskompensasjon. Frivillighet Norge ser at dette ikke vil være tilstrekkelig til å gi full momskompensasjon, vi anslår at det må settes av minst 2,6 milliarder kroner totalt, sier Slotterøy Johnsen.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen
Last ned bilde
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen
Last ned bilde
Demoonstrasjonsskilt med teksten Nei til moms på dugnad.
Frivilligheten trenger full og regelstyrt momskompensasjon
Last ned bilde

Lenker

Hvem er Frivillighet Norge?

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 350 organisasjoner som medlemmer, som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye