Endelig fjernes elbil-hinderet i leasing

Del

I revidert nasjonalbudsjett endrer regjeringen momsreglene for leasing og bilutleie. – Nå blir det mer attraktivt å velge elbil som leasingbil og det blir lettere å finne en elektrisk leiebil, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

Nå blir det mer attraktivt å velge elbil som leasingbil og det blir lettere å finne en elektrisk leiebil, sier Christina Bu i Elbilforeningen.
Nå blir det mer attraktivt å velge elbil som leasingbil og det blir lettere å finne en elektrisk leiebil, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

Næringsdrivende innen leasing og bilutleie kan med dagens regler fradragsføre all moms på nye biler i løpet av fire år. Endringen som regjeringen foreslår innebærer at fradraget heretter skal beregnes ut fra faktisk verdifall, og vil dermed ikke gi noen skattegevinst for videresalg etter fire år. Dette har i praksis gitt momsrabatt for fossile biler.

Nå blir det heldigvis slutt på det, og elbiler vil derfor konkurrere bedre. Bu forklarer hvorfor dette er viktig:

– Bedriftene kjøper halvparten av alle nye personbiler. Derfor er endringen svært viktig når vi skal elektrifisere hele nybilsalget innen 2025. 

I første kvartal er elbilandelen 13 prosentpoeng lavere i leasing- og næringsmarkedet, enn i privatmarkedet. Neste år skal alle nye personbiler være elbiler.

– Vi vil rose regjeringen og SV for å tak i et svært viktig hinder for å nå klimamålet om 100 prosent elbilandel i nybilsalget neste år, sier hun. 

Reduserer vektavgiften

Den nye vektavgiften som vil gjelde for alle biler reduseres med om lag 1400 kroner. Dette gjør regjeringen for at de samlede bilavgiftene ikke skal øke.

– Dette var en overraskende ny avgift i 2023-budsjettet og det er bra at den nå reduseres noe, sier Christina Bu.

Nøkkelord

Kontakter

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye