NAF

Revidert nasjonalbudsjett: Godt nytt for elbilkjøperne

Del

Den utskjelte vektavgiften på elbiler blir redusert i revidert nasjonalbudsjett. - Nå forventer vi at den reduseres ytterligere i statsbudsjettet for 2025, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

Avgiftspolitikken er viktig for å nå målet om bare elbiler i nybilsalget fra 2025. Regjeringen gjør nå et grep som kan virke positivt i overgangen til elbiler
Avgiftspolitikken er viktig for å nå målet om bare elbiler i nybilsalget fra 2025. Regjeringen gjør nå et grep som kan virke positivt i overgangen til elbiler NAF

Avgiftene på kjøp av elbiler har økt betydelig de siste årene. Både moms på kjøp av elbiler som er dyrere enn 500 000 og ikke minst vektavgiften som ble innført fra 2023, har gjort kjøp av nye elbiler dyrere. Elbilene er hardt rammet av vektavgiften på grunn av den ekstra vekten batteriene gir.  

- Vi vet at avgiftspolitikken er viktig for å nå målet om bare elbiler i nybilsalget fra 2025. Regjeringen gjør nå et grep som kan virke positivt i overgangen til elbiler, sier Handagard. - Ikke minst er det et viktig signal at det ikke varsles nye økninger på elbilavgiftene fra neste år. Det forventer vi at regjeringen følger opp i budsjettet til høsten, sier hun.  

Magisk grense på 500 000 

Nå endres moms-reglene ved leasing. Dette vil ha innvirkning på leasing av biler.  

- Elbilene som kommer under den magiske grensen på 500 000 kroner, vil nyte godt av den reduserte vektavgiften, sier Ingunn Handagard.  

Reduksjonen i vektavgift er lagt inn for å kompensere for endringene i moms-reglene for leasing, ifølge regjeringens fremlagte revidert nasjonalbudsjett.  

Nøkkelord

Om oss

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 67 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye