Bytte av deltakerandeler mellom SDØE ved Petoro AS og Equinor ASA

Del

Petoro og Equinor har inngått omfattende andelsbytter på norsk sokkel. Avtalen vil sikre økt verdiskaping og en mer effektiv ressursforvaltning av selskapenes aktiviteter på Haltenbanken.

Vi har sterk tro på at dette vil bidra til en mer helhetlig og verdiskapende utvikling av disse feltene til det beste for alle involverte partnere, sier administrerende direktør i Petoro, Kristin Kragseth.
Vi har sterk tro på at dette vil bidra til en mer helhetlig og verdiskapende utvikling av disse feltene til det beste for alle involverte partnere, sier administrerende direktør i Petoro, Kristin Kragseth. Anne Lise Norheim Petoro AS

Selskapene vurderer avtalen som balansert og hensiktsmessig for partene. Avtalen legger spesielt til rette for økt verdiskaping for Heidrun- og Kristin/Tyrihans områdene. 

Petoro bytter bort eierandeler på 21,4 prosent i Heidrun og 7,5 prosent i Noatun. Petoro mottar eierandeler på 22,5 prosent i Tyrihans, 3,7 prosent i Johan Castberg, 9,3 prosent i Carmen-funnet og 10 prosent i Beta-funnet. 

-I god dialog med Equinor har vi kommet frem til en avtale som vil føre til økt harmonisering og utjevning av viktige deltakerandeler. Vi har sterk tro på at dette vil bidra til en mer helhetlig og verdiskapende utvikling av disse feltene til det beste for alle involverte partnere, sier administrerende direktør i Petoro, Kristin Kragseth. 

Avtalen er verdinøytral, som innebærer at verdien av andelene som byttes mellom selskapene er vurdert til å være lik. 

Avtalen avhenger av myndighetsgodkjenninger og samtykke fra Stortinget, og skal etter planen tre i kraft fra 1. januar 2025.  

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Petoro AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Petoro AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Petoro AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye