Velg Braut Haalands superdrikk neste treningsøkt!
Ønsker du å yte bra på trening nå som sommeren nærmer seg med stormskritt? Erling Braut Haalands «magiske drikk» kan være vel så bra som proteinpulver.

Mange som trener jevnlig er opptatt av å få i seg nok protein i forbindelse med treningen. Proteiner er viktige blant annet for å bygge og vedlikeholde muskler i kroppen, og for mange har proteindrikken derfor blitt et ritual.
Men visste du at proteinpulver som regel inneholder proteiner fra melk, som myseproteiner og kasein?
Et stort glass melk og en porsjon cottage cheese kan derfor være et mer råvarebasert alternativ, spesielt for deg som driver med enkel hverdagstrening. Forskning viser at vanlig melk kan ha like stor effekt på musklene som proteintilskudd, og fotballspiller Erling Braut Haaland har selv omtalt melk som sin «magiske drikk» - selv som toppidrettsutøver.
- De fleste som trener enkelt et par ganger i uka, kommer mer enn langt nok med påfyll av vanlig mat, som et glass melk og en brødskive med ost og skinke. Inkluderer man gode proteinkilder som melk og meieriprodukter, kjøtt, fisk og egg i kostholdet, trenger mosjonister som regel ikke å ta tilskudd av proteiner, sier Randi Irene Norheim, klinisk ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Melk inneholder dessuten en rekke andre viktige næringsstoffer som kalsium, jod og vitamin B12.
Helsemyndighetene anbefaler tre porsjoner magre meieriprodukter daglig, og et glass melk i forbindelse med trening kan være en av disse. Og vet du at du kan velge sjokolademelk for likt resultat, hvis hvit melk ikke er favoritten? Velg en variant uten tilsatt sukker og nyt med god samvittighet!
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nordmenn elsker julegrøt28.11.2025 08:24:03 CET | Pressemelding
Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i løpet av desember – og blant dem under 45 år gjelder dette hele åtte av ti. Det viser en fersk Norstat-undersøkelse utført for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Tallene viser at julegrøt fortsatt er en av de mest populære tradisjonene våre i adventstiden.
Opptur for melk og grove kornprodukter27.11.2025 11:02:55 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Helsedirektoratets *Utviklingen i norsk kosthold 2025* viser en positiv utvikling for noen av de viktigste basisvarene i norsk kosthold. Etter flere år med nedgang flater melkeforbruket nå ut, og flere melkeprodukter viser vekst. Samtidig øker sammalt mel (fullkorn) – for første gang siden 2018.
Kvarg vokser 59 % i Q3 – i takt med sterk proteintrend26.11.2025 05:30:00 CET | Pressemelding
Kvarg har gått fra å ligge litt under radaren til å bli en av de tydeligste driverne i ferskostkategorien. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget økte nesten 60 % i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.
Melk i medvind – alle kategorier peker oppover13.11.2025 07:07:00 CET | Pressemelding
Melkesalget økte i tredje kvartal, og alle meierikategorier gikk opp sammenlignet med samme kvartal i 2024. Flere velger igjen melk, og interessen for naturlige og proteinrike produkter holder seg sterk.
Grøtens dag 23. oktober: Unge kvinner spiser mest havregrøt22.10.2025 08:03:38 CEST | Pressemelding
Torsdag 23. oktober markeres Grøtens dag, og havregrøt fortsetter å være nordmenns klare grøtfavoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom