Velg Braut Haalands superdrikk neste treningsøkt!
Ønsker du å yte bra på trening nå som sommeren nærmer seg med stormskritt? Erling Braut Haalands «magiske drikk» kan være vel så bra som proteinpulver.
![Det er flere grunner til å drikke melk i forbindelse med trening.](/data/images/public/90026/18095318/c2c9027b-4f37-4f14-8c98-07ad76407123-w_720.jpg)
Mange som trener jevnlig er opptatt av å få i seg nok protein i forbindelse med treningen. Proteiner er viktige blant annet for å bygge og vedlikeholde muskler i kroppen, og for mange har proteindrikken derfor blitt et ritual.
Men visste du at proteinpulver som regel inneholder proteiner fra melk, som myseproteiner og kasein?
Et stort glass melk og en porsjon cottage cheese kan derfor være et mer råvarebasert alternativ, spesielt for deg som driver med enkel hverdagstrening. Forskning viser at vanlig melk kan ha like stor effekt på musklene som proteintilskudd, og fotballspiller Erling Braut Haaland har selv omtalt melk som sin «magiske drikk» - selv som toppidrettsutøver.
- De fleste som trener enkelt et par ganger i uka, kommer mer enn langt nok med påfyll av vanlig mat, som et glass melk og en brødskive med ost og skinke. Inkluderer man gode proteinkilder som melk og meieriprodukter, kjøtt, fisk og egg i kostholdet, trenger mosjonister som regel ikke å ta tilskudd av proteiner, sier Randi Irene Norheim, klinisk ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Melk inneholder dessuten en rekke andre viktige næringsstoffer som kalsium, jod og vitamin B12.
Helsemyndighetene anbefaler tre porsjoner magre meieriprodukter daglig, og et glass melk i forbindelse med trening kan være en av disse. Og vet du at du kan velge sjokolademelk for likt resultat, hvis hvit melk ikke er favoritten? Velg en variant uten tilsatt sukker og nyt med god samvittighet!
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
![Det er flere grunner til å drikke melk i forbindelse med trening.](/data/images/public/90026/18095318/c2c9027b-4f37-4f14-8c98-07ad76407123-w_240.jpg)
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
![](/data/images/public/90026/18095318/bbee1475-a3b1-4011-95c3-8f6201b04d63-w_780.png)
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Dommen har falt: 4 av 10 vil ha dette til jordbær11.6.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Varmen kom tidlig i år, og de norske jordbærene har inntatt butikkene tidligere enn ventet. Hva nordmenn nyter bærene sine med varierer, men det finnes én klar folkefavoritt, viser en ny undersøkelse av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Over 200 forskere fra mer enn 30 land er samlet i Bergen5.6.2024 13:31:42 CEST | Pressemelding
Forskere og ostespesialister fra hele verden har denne uken tatt turen til Bergen. Hensikten er å dele den nyeste forskningen og innovasjoner innen osteteknologi, melkekvalitet, ernæring og bærekraft.
Færre heller ut melk etter at merkeordning ble innført5.6.2024 10:56:37 CEST | Pressemelding
Langt færre nordmenn heller ut melk nå enn for syv år siden. Antall husstander som aldri heller ut melk har doblet seg siden 2017, viser en landsrepresentativ undersøkelse fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Dét er godt nytt på verdens miljødag 5. juni.
Skål for verdens melkedag!30.5.2024 12:51:40 CEST | Pressemelding
Lørdag 1. juni feirer vi verdens melkedag, som ble etablert av FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) i 2001. Markeringen er en hyllest til melkens allsidighet, som gir oss næringsrike matvarer som drikkemelk, ost, brunost og yoghurt.
IDF Cheese Science and Technology Symposium 2024 inntar Bergen!29.5.2024 12:19:42 CEST | Pressemelding
4. – 6. juni samles om lag 200 forskere og ostespesialister fra hele verden i Bergen, for å dele siste nytt om forskning og fremtiden innen osteteknologi og melkekvalitet, bærekraft og innovasjon.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom