Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Velg Braut Haalands superdrikk neste treningsøkt!

Del

Ønsker du å yte bra på trening nå som sommeren nærmer seg med stormskritt? Erling Braut Haalands «magiske drikk» kan være vel så bra som proteinpulver.

Det er flere grunner til å drikke melk i forbindelse med trening.
Det er flere grunner til å drikke melk i forbindelse med trening. MELK

Mange som trener jevnlig er opptatt av å få i seg nok protein i forbindelse med treningen. Proteiner er viktige blant annet for å bygge og vedlikeholde muskler i kroppen, og for mange har proteindrikken derfor blitt et ritual.  

Men visste du at proteinpulver som regel inneholder proteiner fra melk, som myseproteiner og kasein?   

Et stort glass melk og en porsjon cottage cheese kan derfor være et mer råvarebasert alternativ, spesielt for deg som driver med enkel hverdagstrening. Forskning viser at vanlig melk kan ha like stor effekt på musklene som proteintilskudd, og fotballspiller Erling Braut Haaland har selv omtalt melk som sin «magiske drikk» - selv som toppidrettsutøver.  

- De fleste som trener enkelt et par ganger i uka, kommer mer enn langt nok med påfyll av vanlig mat, som et glass melk og en brødskive med ost og skinke. Inkluderer man gode proteinkilder som melk og meieriprodukter, kjøtt, fisk og egg i kostholdet, trenger mosjonister som regel ikke å ta tilskudd av proteiner, sier Randi Irene Norheim, klinisk ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).  

Melk inneholder dessuten en rekke andre viktige næringsstoffer som kalsium, jod og vitamin B12. 

Helsemyndighetene anbefaler tre porsjoner magre meieriprodukter daglig, og et glass melk i forbindelse med trening kan være en av disse. Og vet du at du kan velge sjokolademelk for likt resultat, hvis hvit melk ikke er favoritten? Velg en variant uten tilsatt sukker og nyt med god samvittighet! 

Kontakter

Bilder

Det er flere grunner til å drikke melk i forbindelse med trening.
Det er flere grunner til å drikke melk i forbindelse med trening.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye