Velg Braut Haalands superdrikk neste treningsøkt!
Ønsker du å yte bra på trening nå som sommeren nærmer seg med stormskritt? Erling Braut Haalands «magiske drikk» kan være vel så bra som proteinpulver.

Mange som trener jevnlig er opptatt av å få i seg nok protein i forbindelse med treningen. Proteiner er viktige blant annet for å bygge og vedlikeholde muskler i kroppen, og for mange har proteindrikken derfor blitt et ritual.
Men visste du at proteinpulver som regel inneholder proteiner fra melk, som myseproteiner og kasein?
Et stort glass melk og en porsjon cottage cheese kan derfor være et mer råvarebasert alternativ, spesielt for deg som driver med enkel hverdagstrening. Forskning viser at vanlig melk kan ha like stor effekt på musklene som proteintilskudd, og fotballspiller Erling Braut Haaland har selv omtalt melk som sin «magiske drikk» - selv som toppidrettsutøver.
- De fleste som trener enkelt et par ganger i uka, kommer mer enn langt nok med påfyll av vanlig mat, som et glass melk og en brødskive med ost og skinke. Inkluderer man gode proteinkilder som melk og meieriprodukter, kjøtt, fisk og egg i kostholdet, trenger mosjonister som regel ikke å ta tilskudd av proteiner, sier Randi Irene Norheim, klinisk ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Melk inneholder dessuten en rekke andre viktige næringsstoffer som kalsium, jod og vitamin B12.
Helsemyndighetene anbefaler tre porsjoner magre meieriprodukter daglig, og et glass melk i forbindelse med trening kan være en av disse. Og vet du at du kan velge sjokolademelk for likt resultat, hvis hvit melk ikke er favoritten? Velg en variant uten tilsatt sukker og nyt med god samvittighet!
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.
Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.
Yoghurt naturell i vinden: Opp 40 % siden 202010.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Yoghurt naturell vokser kraftig i popularitet. Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at salget har økt med 40 prosent siden 2020. Bare det siste året steg volumet med 17 prosent. I 2024 ble det solgt over 13 700 tonn yoghurt naturell i Norge.
Melk med smak tar av – 37 % økning siden 202021.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Nordmenn elsker melk med smak! Salget har økt med 37 % på fire år, ifølge Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Den tradisjonelle sjokolademelken er fortsatt den store favoritten, men bransjen har vært rask til å følge nye trender og skape flere smakfulle alternativer.
Brunosten er tilbake – flere får smaken på nasjonalosten7.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Etter flere år med nedgang gjør brunosten comeback. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget har økt med 9,2 % de siste to årene. Nasjonalosten er igjen en favoritt på nordmenns brødskiver.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom