Kunstsilo

Matoma avslutter Kunstsilos åpningsfest med et brak

Del

En imponerende folkemengde strømmet til Silokaia for å oppleve Matoma fra Kunstsilos utendørsterrasse. Reidar Fuglestad, administrerende direktør i Kunstsilo, er overveldet av oppmøtet. – Vi forventet mange, men her må det være godt over flere tusen mennesker! sier han.

Mona Hauglid

Hele lørdagen har vært en storstilt feiring i Kristiansand idet byen markerte åpningen av Kunstsilo. Hele 5500 billetter ble forhåndsbooket. Mange strømmet til Silokaia for å delta på folkefesten og for å få med seg gratiskonserten til Matoma.

–  Vi er helt overveldet av responsen fra publikum. Antall besøkende i dag viser den utrolige tiltrekningskraften og betydningen dette nye kulturelle landemerket har for regionen, sier Fuglestad.

I tillegg til et imponerende oppmøte både nasjonalt og regionalt, har museet klart å vekke en betydelig interesse globalt. Nærmere 30 representanter fra ulike internasjonale medier har krysset landegrenser for å delta på åpningen.

– Vi har fra begynnelsen hatt en strategi om å sette Kunstsilo, og ikke minst Kristiansand, på kartet internasjonalt, så det er veldig gledelig å se effekten av alt arbeidet vi har gjort, sier Fuglestad.

En kulturkatedral som skal trekke 150.000 besøkende hvert år

Ifølge museumsdirektøren er bygget et kunstverk i seg selv med gammel funksjonalistisk arkitektur fra den prisvinnende kornsiloen fra 1935 kombinert med moderne arkitektur.

– Vi hadde ambisjoner om å skape et unikt kulturelt landemerke da ideen om Kunstsilo ble annonsert i 2015, og det har vi klart. Den mest oppsiktsvekkende forvandlingen finner sted i siloens nedre del, hvor de store betongsylinderne er skåret av 20 meter over bakken. Dette skaper Silosalen, et imponerende åpent rom som er selve stammen i bygget. Her har arkitektene og byggentreprenører gjort en fantastisk jobb, sier Fuglestad.

Med sine ni etasjer og 8500 kvadratmeter, vil Kunstsilo dedikere 3300 kvadratmeter til kunst ved å huse både Tangen-samlingen, Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri.

– Kunstsilo blir lekent med rom for kunst- og kulturopplevelser som engasjerer, overrasker og begeistrer. Jeg er veldig optimistisk på at vi kommer til å tiltrekke oss nærmere 150.000 gjester hvert år, avslutter Fuglestad.

Kontakter

Bilder

Om Kunstsilo

Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som akkurat nå forvandles til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet skal romme Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg blir det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Følg pressemeldinger fra Kunstsilo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kunstsilo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kunstsilo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye